Dé winter trends van 2019

Alhoewel we veel outfits zien op catwalks waar we nog niet dood in gevonden willen worden, zijn de items belangrijke voorspellers van opkomende trends. Soms is het toch leuk om je outfit hier een touch van te geven. Die trends komen namelijk ergens vandaan en blijven vaak een tijdje hangen. Net zo lang tot je het mooi gaat vinden. Als iemand je dan vraagt waarom je dat Pino-pak aan hebt, gooi je de: ‘it’s fashion, look it up.‘ We zetten een paar winter trends voor jou op een rijtje, vers van de catwalks.

Monotone outfits – één kleur voldoet

Als je nu denkt: ‘oh my God, dit doe ik al! Ik loop op de trends vooruit.’ We hebben het niet over je volledig zwarte outfit, omdat je vandaag weer eens geen inspiratie had. Natuurlijk, dat is ook een éénkleurige outfit. Maar zwart is geen kleur. Dat hebben we op school geleerd. Ooit.

Nee, we hebben het over vette outfits in een opvallende kleur of volledig beige, bijvoorbeeld. Dit hoeft niet allemaal in dezelfde tint: creëer juist extra lagen en diepte met dezelfde kleur. Een hele makkelijke trend eigenlijk. Want was past nou beter bij bruin dan bruin? Yeah, thought so.

Neon coltruien – winter trends op de catwalk

Toen we het hadden over trends die door je strot geduwd worden, totdat je ze mooi gaat vinden… Neon coltruien zijn er eentje van. Het idee is een beetje gek, neon blijft altijd lastig en coltruien zijn juist altijd goed. Iets wat eigenlijk een standaard basic in je kast is, geef je zo wel echt meerwaarde.

Je kunt deze het beste gebruiken als layering item. Draag er een mooie blouse of colbert op. Of zelfs een jumpsuit. Graag die wel in een wat neutralere kleur. You’re good to go.

Androgene kleding – comfy en stylish

Hoe vaak ben je wel niet jaloers geweest dat mannen vaak veel comfortabelere kleding hebben? We gaan niet in de gender-discussies treden, maar ‘vrouwenkleding’ is vaak strakker, gestroomlijnder en minder comfortabel. Alhoewel sommige mannen soms nog strakkere skinny jeans dan een korset dragen.

No more. Androgene kleding is helemaal hot. Het gaat dan ook om wat bredere silhouetten. Vrouwen die bijvoorbeeld in lichtelijk oversized pakken lopen. Ook shoulder pads worden gespot op de catwalk. Voortaan dus gewoon de kledingkast van je vriend plunderen. It’s fashion.

https://www.instagram.com/p/BbwtUCujh0g/

Animal print – verschillende winter trends

Verschillende winter trends gaan gepaard met wat dieren prints. Dit is een trend die waarschijnlijk ooit in is geraakt en toen is gebleven, want wanneer was dieren print uit? Toch zijn er een aantal prints relevant voor deze winter.

Laarsjes in een slangen print zijn bijvoorbeeld weer helemaal top. Ook jassen en andere kleding met luipaard print worden graag terug gezien. Wederom, zulke prints zijn altijd tof. Maar als één van de winter trends des te meer reden om dit aan je garderobe toe te voegen.

Vierkante zonnebril – winter trends accessoire

Terwijl ronde brillen inmiddels bekend staan om vrijwel elk gezicht te flatteren, maken vierkante zonnebrillen weer een intrede als het edgy alternatief. Ga voor een volledig zwarte variant of met lichtere glazen. Groot of klein, alles kan. Beide varianten kunnen zowel chique als cool staan.

En ja inderdaad, een zonnebril in de winter. It’s fashion, look it up.