De voordelen van vegan huid- en haarverzorging

Potjes, tubetjes, flesjes; onze badkamerkastjes staan er vol mee. Hoeveel van jouw collectie is al vegan? Vegan huid- en haarproducten worden namelijk steeds populairder. Dit type product heeft dan ook zijn voordelen. Vegan haarproducten bevatten geen ingrediënten afkomstig van dieren. Voor het maken van deze producten zijn dan ook geen dierproeven gedaan en in de producten is geen spoor te vinden van dierlijke producten zoals bijenwas, zijde of natuurlijke haren die bijvoorbeeld gebruikt worden voor het maken van haarborstels. Maar wat zijn nu nog meer de voordelen van vegan huid- en haarverzorging? Ladify zocht het uit.

1. Dierproefvrij

Een belangrijke reden om te kiezen voor vegan producten is dat er voor het maken van deze producten geen dierlijke producten zijn gebruikt. Waar voor veel beautyproducten in het verleden (en nog steeds) dierproeven worden gedaan, is dit bij vegan producten niet het geval. Wel zo lief voor onze medebewoners!

2. Beter voor het milieu

Minder veehouderij betekent minder afval en watergebruik. De grote veestapels die onze wereld telt, vormen een enorme bedreiging voor het eco-systeem. En deze dieren worden niet alleen gehouden voor de vleesindustrie; ook andere industrieën maken veelvuldig gebruik van dierlijke producten. Door te kiezen voor een vegan variant, kies je voor een plant-based alternatief. Hierdoor draag je jouw steentje bij aan het verkleinen van de veestapel en dus het verbeteren van het milieu.

3. Minder ingrediënten

Vergelijk de ingrediëntenlijst van een ‘gewone’ shampoo eens met die van een vegan product en je zult zien, de lijst met ingrediënten van de vegan variant is vele malen korter. Wedden dat jouw huid daar blij van wordt? Bovendien kunnen ingrediënten gebaseerd op dierlijke producten – vaak in E-nummers uitgedrukt – zeker voor de gevoelige huid schadelijk zijn, irritaties veroorzaken en voor verstoppingen zorgen. En dat willen we natuurlijk niet!

4. Vitamines, mineralen en antioxidanten

De plantaardige elementen in vegan huid- en haarproducten bevatten meer vitamines, mineralen, antioxidanten en ontstekingsremmende elementen. Deze helpen jouw huid herstellen en hydrateren op natuurlijke wijze. Denk maar zo, wanneer je lekker veel groenten eet en water drinkt, voel je je fitter dan wanneer je dagen achter elkaar Marsen en zakken chips naar binnen werkt. Natuurlijke producten, daar wordt je huid blij van!

5. Gezonder alternatief

Kortom, de voordelen van vegan huid- en haarproducten zijn niet te ontkennen en voor (vrijwel) ieder product is er een vegan alternatief te vinden. Dit betekent dat je jouw beautyroutine niet drastisch hoeft te veranderen, maar je door het kiezen van vegan wel jouw steentje bij kunt dragen aan een betere wereld én een betere huid.