De vakantietip voor 2021: een roadtrip met eigen camper

Wij hebben ‘m voor je! De vakantietip voor 2021: een roadtrip met eigen camper. Een droom van menig reiziger, als je het zo rond vraagt. En zeker in tijden van corona is deze vorm van vakantievieren een uitstekend alternatief voor een zonvakantie met het vliegtuig. De vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt, wanneer je wilt, en dat veilig onder je eigen dak, zónder mondkapje. Maak een roadtrip met een eigen camper door bijvoorbeeld Kroatië, Italië, Ierland of gewoon Nederland en maak er een bijzondere kampeerreis van, zelfs in 2021!

Onder een eigen dak

Skip het vliegtuig, skip de pakketreizen, in 2021 gaan we voor een roadtrip met eigen camper! Flexibel, avontuurlijk en ook nog eens geheel coronaproof. Een bucketlist-vakantie als je het ons vraagt. Met een eigen dak boven je hoofd verken je heel Europa en kom je op plekken terecht waar een hotelvakantie jou nooit zou brengen. Je hebt je spullen altijd bij de hand en creëert letterlijk jouw ‘thuis’ on the road. Neem een paar fietsen mee voor het verkennen van de omgeving en lekkere kussens om urenlang voor jouw camper te chillen.

Room with a view

In veel landen mag je de camper direct aan het strand plaatsen, of midden in de natuur (check van te voren wel even de regels om boetes te voorkomen!). Dit betekent wakker worden met het geluid van de zee en niet douchen maar een duik in zee. Een koud biertje? Die heb je altijd bij de hand, evenals jouw muziekinstallatie voor spicy summer beats. In de avond strijk je neer naast het kampvuur voor een krekelconcert en een adembenemende zonsondergang vanaf jouw terras. Met een camper kies jij jouw horizon, zo vaak je wilt!

De vakantietip voor 2021: een roadtrip met eigen camper

Waar gaat de reis naartoe?

Maar welke routes zijn het nu waard om te rijden? 10 uur achter elkaar over de Route du Soleil richting Zuid-Frankrijk is echt geen pretje. Stippel jouw roadtrip van te voren goed uit; onze vriend Google helpt je de mooiste routes te vinden in Europese landen als Italië, Ierland, Frankrijk en Kroatië.

Onze tip? Vertrek naar het Zuiden en vervolg jouw weg richting Dieppe, Le Havre naar het prachtige Mont Saint Michel (Oui, Oui, La Douce France!). Van daaruit rijd je langs de kustlijn richting La Rochelle, de prachtige stad Bordeaux en de baai van Arcachon. Vergeet je surfboard niet, want in de buurt van deze baai zijn er legio mogelijkheden om te surfen.

Mag ik rijden?

Voor het besturen van een camper heb je rijbewijs B, C1, C, D1 of D nodig. Welk rijbewijs dat precies is, hangt af van het maximale gewicht van de camper en het maximaal aantal personen dat je kunt vervoeren. Check voor het huren van een camper dan ook goed naar het type wagen. Veel plezier op vakantie!

Vakantietip voor 2021

Wil jij ook een Camper via Goboony huren? Check de website Goboony.com. Hier huur je een camper van een lokale eigenaar.