De mooiste stranden van Aruba

One happy Island, dat is Aruba zeker voor de liefhebbers van zon, zee en strand. Je hebt er fijne restaurants, goede hotels en bounty island stranden om bij weg te dromen. Zeker wanneer de luchten in Nederland grijs kleurt, lonkt een trip naar deze Caribische parel. Zet de salsa-muziek alvast aan en dans de heupjes alvast los. Ohja en vergeet het volgende lijstje niet te noteren, want de mooiste stranden van Aruba vind je hier.

Arashi Beach

Van alle stranden, ligt Arashi Beach het dichtst bij de vuurtoren op de noordpunt van het eiland. Vanaf de vuurtoren heb je dan ook een mooi uitzicht op het helderblauwe water van de zee die tegen de kustlijn klotst. Omdat het strand verder weg ligt van de toeristische gebieden, komt hier meer lokale bevolking voor een dag op het strand. Met hele families ploffen ze er na werk- en schooltijd neer, voor een lazy afternoon of zelfs een barbecue. Palmbomen en enkele rieten parasols bieden bescherming tegen de zon. En dit is nodig, want die brand hard! De ijscoman komt regelmatig langs voor een verkoelende versnapering en drankjes zijn te halen bij het strandtentje. Alles is dus voor handen voor een heerlijke dag in het paradijs!

De mooiste stranden van Aruba
Arashi Beach | Bron: Visit Aruba

Palm Beach

Dit strand ligt bij de ‘high rise’ hotels, of eigenlijk andersom. Het strand wordt wel eens het mooiste strand van Aruba genoemd, geen wonder dan ook dat hier een enorme boulevard met hoge hotels is verschenen. De hotelkamers bieden uitzicht op zee en de baai ligt vol met bootjes. Het strand is er breed, overal vind je ligbedjes waar je op je wenken wordt bediend door het vriendelijke hotelpersoneel. Even genoeg van de zee? Dan neem je een duik in het zwembad van één van de hotels. Natuurlijk wel even checken of dit mag.

De mooiste stranden van Aruba
Palm Beach | Bron: Aruba.com

Eagle Beach

Aan Eagle Beach vind je de low rise hotels: accommodaties met maar een enkele verdieping waardoor het toerisme er wat kleinschaliger oogt. Het strand werd in 2017 verkozen tot nr. 3 mooiste strand van de wereld. En met recht, want het is ook echt een plaatje! Het is er op het strand rustiger dan op Palm Beach, maar je vindt er net zo goed de azuurblauwe zee en het poederwitte zand. Perfect voor een middag strand of een romantische avondwandeling bij zondersondergang.

De mooiste stranden van Aruba
Eagle Beach | Bron: Visit Aruba

Druif Beach

Beneden Eagle Beach ligt Druif Beach, een rustiger strand met kleinschalige accommodaties in de omgeving. Vanaf hier wandel je over het strand makkelijk naar de haven van Oranjestad en zie je de enorme cruiseschepen passeren. Op de houten palen in het water strijken vaak genoeg grote pelikanen neer en rieten parasols bieden een schuilplek tegen de brandende zon. Beachvolleyen? Gooi die volleybal maar alvast in de tas.

Druif beach | ©Eline Heeres

Hadicurari Beach

Houd jij van watersporten zoals windsurfen en kiten? Dan ben je bij Hadicurari Beach op de juiste plek. Hier kijk je je ogen uit. Geoefende en beginnende watersporters showen hier maar al te graag hun kunsten. Zelf een poging wagen?Dat kan! Op het strand is een surfshop aanwezig die lessen en cursussen aanbiedt. Tip: het leren kitesurfen neemt wat tijd in beslag. Boek dan ook aan het begin van je vakantie een meerdaagse cursus. Zo heb je tijd genoeg om de beginselen onder de knie te krijgen en kan je ook daadwerkelijk het water met jouw kite trotseren.

De mooiste stranden van Aruba
Hadicurari Beach | ©Eline Heeres

Surfside Beach

Een klein strand op loopafstand van het centrum van Oranjestad en naast het vliegveld van Aruba. Lig je op het strand dan zie (en hoor) je de vliegtuigen aankomen en vertrekken. Een spectaculair gezicht, het lawaai moet je maar op de koop toenemen. Op het strand vind je Beach Club Reflections. Hier huur je een beetje, bestel je de lekkerste cocktails en lunchgerechten en neem je zo nu en dan een lekkere dip in het warme water. Bij het populaire restaurant Barefoot diner je met de blote voeten in het zand, met blik op een magische zonsondergang.

Surfside Beach | ©Eline Heeres

Mangel Halto

Dit strand vind je op een wat afgelegen plek die je maar net moet weten te vinden. Noteer de coördinaten dus maar alvast in jouw telefoon, want dit strand wil je zeker niet missen! Het rif voor de kustlijn is schitterend en biedt een perfecte plek om te snorkelen, duiken of kajakken langs de mangroven. Hier geen luxe strandbedjes en services, maar een bezoekje aan het echte paradijs.

Mangel Halto | Bron: Duikersgids.nl

Baby Beach

En dan is er nog Baby Beach, gelegen in aan de baai aan de zuidelijke punt van het eiland. Hoewel de zee rondom de baai best ruw is, bieden de stenen afschermingen bescherming. Het water is er rustig en ondiep; de perfecte omgeving voor een eerste zwemles. Verwacht dan ook her en der schoolklasjes te zien. Super aandoenlijk! Omdat het strand ver weg ligt van de resorts kom je hier minder toeristen tegen en meer lokale bevolking. De voorzieningen op het strand verbeteren ieder jaar weer, zo kun je er inmiddels eten in een strandtent en ligbedden huren. Zeker een aanrader dus!

Baby Beach | ©Eline Heeres

Meer Aruba

Naast mooie stranden heeft Aruba natuurlijk nog veel meer te bieden. Wat dacht je van heerlijk eten en wellnessmogelijkheden? De mooiste plekjes op Aruba, ga ze zelf ontdekken!