De mooiste National Parks van West Amerika – deel 2

Vorige keer schreef ik al over een aantal van de mooiste National Parks van West Amerika. Maar er zijn er zo veel, dat een deel 2 onmogelijk uit kon blijven! Hieronder nog een aantal van mijn favoriete stukjes natuur!

Grand Canyon

De Grand Canyon kennen we allemaal. De Grote Kloof ziet er in het echt net zo uit als op de plaatjes, onwerkelijk groot. Wil je de grootsheid van de Grand Canyon intenser beleven dan van boven af, hike dan de Grand Canyon in! Neem genoeg water mee en zorg voor genoeg energie voor de terugweg, want je moet ook weer omhoog! Het zijn pittige trails, maar erg de moeite waard!

Antilope Canyon

Oké, de Antilope Canyon is geen National Park. Maar als je in Zuidwest Amerika bent, kun je dit stukje natuurschoon niet overslaan! De Upper Antilope Canyon is een ‘slot canyon’ (smalle gleuf) die ontstaan is door het water wat door de rots stroomde. Je kunt deze canyon alleen bezoeken door een tour te boeken. Je gaat dan met een groep onder leiding van een gids de canyon in. Het is weliswaar erg toeristisch (druk!), maar de lichtinval zorgt voor spectaculaire beelden!

Canyonlands National Park

Canyonlands NP is een ruig rotslandschap wat bestaat uit prachtige kloven en rotsformaties. Het park is door de rivieren in drie stukken verdeeld. Island in the Sky is het drukst bezochte deel. Een korte hike brengt je naar een fantastisch uitzicht over een krater van een meteorietinslag. Dit park is ook erg geschikt voor de avonturiers die willen moutainbiken of raften.

Arches National Park

Zoals de naam al aangeeft, staat Arches NP bekend om zijn natuurlijk gevormde rotsbogen. Het park is goed begaanbaar, de bekendste bogen zijn gemakkelijk te bereiken. Door een ‘primitive trail’ te volgen, krijg je een uitdagende hike door dit rode gebied. Wanneer je uitkijkt over dit immense landschap, voel je je erg klein.

Rocky Mountains

De Rocky Mountains is een bergketen die Amerika als het ware in tweeën deelt. In het National Park vind je hoge bergtoppen met prachtige weiden, bossen en meren. Je kunt hier geweldige lange hikes maken. Terwijl je steeds verder de bergen inloopt, kom je watervallen, meren, zoogdieren (herten en schapen) tegen, totdat je zo hoog bent dat je in de sneeuw loopt!

Benieuwd naar nog meer van de mooiste National Parks? Lees dan hier deel 1!