De mooiste National Parks van West Amerika – deel 1

Mooie steden (San Francisco), bizarre steden (Las Vegas), een geweldige kust (Highway 1), gave pretparken en de mooiste natuur in de National Parks. West Amerika heeft het allemaal. Na de reis die we in 2011 maakten, besloten we in 2013 om terug te gaan. Het waren vooral de avontuurlijke hikes door de geweldige, diverse National Parks van West Amerika waarom we terug wilden. Wat was het geweldig om ’s ochtends in ons tentje wakker te worden, midden in de natuur!

Yosemite National Park

Yosemite National Park is één van de drukst bezochte National Parks van Amerika. Dat is niet voor niks! De door gletsjers gevormde Yosemite Valley is prachtig. Aan de ene kant van de prachtige vallei zie je de Half Dome (670 meter hoge rots), en aan de andere kant de El Capitan (900 meter hoog graniet blok). Ook zijn er drie van de wereld hoogste watervallen. Vanuit de vallei kun je genieten van dit prachtige park, maar een uitdagende hike naar de top van de Upper Yosemite Fall zorgt pas echt voor een adembenemend uitzicht!

Kings Canyon & Sequoia National Park

Deze National Parks worden vaak onterecht overgeslagen. Sequoia en Kings Canyon liggen aan elkaar en kunnen gecombineerd worden. Je vindt hier de grootste sequoiabomen van de wereld en je hebt een geweldig uitzicht vanaf de Moro Rock (granietkoepel). Tijdens een wandeling door de prachtige heides hebben wij onze eerste beren gespot! Omdat dit park veel minder bezoekers trekt dan Yosemite National Park, kun je hier in alle rust genieten van de natuur.

Death Valley

De meeste kennen Death Valley van het eitje wat Bassie en Adriaan op hun motorkap bakten. De hikes in Death Valley zijn dan ook met name uitdagend omdat het er zó ontzettend warm is. De hotspots zijn niet voor niets vernoemd naar de hel: Je hebt hier onder andere de Devils Golf Course, Hells Gate en Dante’s View. Ik zeg: Stap uit, maak een foto en ga snel terug de airco in!

Zion National Park

In Zion begon ons echte avontuur! Met onze tent lagen we aan de prachtige Virgin River. ’s Ochtends daar wakker worden is echt een genot. De Virgin River loopt verder Zion in en kun je volgen tot diep in de kloof. Deze hike ’the Narrows’ doet eer aan zijn naam. De meters hoge wanden komen steeds dichter bij elkaar, totdat de kloof nog maar 6 meter breed is. Het begin van de hike is gemakkelijk, je loopt tot je enkels in het water door de rivier. Maar naar mate je verder gaat, kom je tot je knieën en soms zelfs tot je middel in het water te staan. Het wordt steeds rustiger én steeds mooier!
Je kunt de kloof zo ver inlopen als je wilt, je moet dan natuurlijk wel weer terug. Als je echt avontuur wil, kun je de 2 daagse tocht doen. Je hebt dan een vergunning nodig en kunt in de kloof overnachten.

Bryce Canyon

Dat de National Parks van Amerika divers zijn, bewijst Bryce Canyon nog maar een keer. Bryce Canyon bestaat uit natuurlijk gevormde amfitheaters. De gekleurde ‘hoodoos’ (rotsformaties) variëren van wit tot roze, oranje en rood. Er zijn verschillende trails die afdalen zodat je door de hoodoos wandelt, maar persoonlijk vond ik Bryce het mooist van boven af.

Bryce Canyon

Benieuwd naar nog meer van de mooiste National Parks? Lees dan binnenkort deel 2!