De leukste tapas tentjes in Barcelona

Laatst was ik samen met een vriendin op citytrip in Barcelona. Wat een gezellige, leuke, sfeervolle en mooie stad! Er zijn natuurlijk 101 tips te geven over zo’n leuke stad, maar ik heb me voor dit artikel gefocused op de tapas tentjes. Die zitten natuurlijk op elke hoek van de straat in Barcelona, maar deze twee zijn echte aanraders!

Tapas in Barcelona

Ciutat Comtal ligt in de wijk Gracia, in het noorden van Barcelona, ligt het tapas restaurant Ciutat Comtal (wordt soms ook wel eens geschreven als Ciudad Condal). Het is makkelijk te bereiken omdat het op de hoek ligt van de Rambla de Catalunya en Gran Via de les Corts Catalanes. Dit is een sfeervol typisch Spaans tapas restaurant. Je vindt er later op de avond ook veel locals die, vaak met een groep vrienden, wijn gaan drinken en uiteraard hoort hier een (of meerdere) tapas bij. Omdat dit een vrij populair restaurant is, heb je kans dat je even moet wachten tot je een tafeltje toegewezen krijgt. Een belangrijke tip: wanneer je binnen komt, meld je jezelf bij de gastvrouw. Vervolgens wordt je naam op een lijst gezet, en deze wordt dan omgeroepen wanneer er een tafeltje beschikbaar is: ideaal systeem! De tapas liggen mooi geëtaleerd in een vitrine, dus terwijl je staat te wachten kun je alvast een kijkje nemen bij de verschillende lekkernijen. Een ‘must have’ zijn de chicken with cured ham croquetes :).

Celler de Tapas, dit is een franchise concept, dus te vinden op meerdere locaties in Barcelona. Wij kozen voor de Celler de Tapas vlakbij ons hotel: Placa de Universitat. We hebben buiten op het verwarmde terras gezeten. Later bleek wel dat ze hiervoor een toeslag van 15% extra rekenen, maar de tapas zijn allemaal goed betaalbaar dus die toeslag valt wel mee. De bediening was erg vriendelijk en behulpzaam. Ze hebben hier ook een uitgebreide wijnkaart en voor een lekker flesje Cava betaal je gemiddeld maar rond de €7,-. Wat je hier beslist moet eten zijn de ‘potato meatballs’, die natuurlijk geserveerd worden met spicy & ‘alioli’ saus. Natuurlijk mogen ook de patatas bravas niet ontbreken bij een traditionele Spaanse tapas avond!

Ga je binnenkort naar Barcelona? Bezoek dan zeker een van deze tapas tentjes, ze zijn meer dan de moeite waard!