De leukste spelletjes voor een old school avondje ’thuis’

Buiten regent het pijpenstelen, binnen knettert het hout in de haard en staan kaarsjes op tafel te branden. Hoewel het idee van een avondje uit in je nieuwste glitteroutfit best goed klinkt, vind je het net zo lekker om thuis te blijven. Maar heb je geen zin in de zoveelste Netflix avond op de bank? Organiseer dan eens een old school spelletjesavond voor jou vrienden. Van stratego tot de Kolonisten van Catan, dit zijn de leukste spelletjes voor een avondje ’thuis’.

Stratego

Stratego, of het nu de levende versie is of niet, het blijft een heerlijk spel. Het doel is natuurlijk om de vlag van de tegenstander te veroveren terwijl jouw leger de eigen vlag verdedigt. Een spannende opdracht, in een tijdloze klassieker van een spel.

Party & Co

Met Party & Co speel je niet alleen een spel – je viert samen een feestje! Ideaal wanneer je de boel even wilt opschudden op een verjaardag, borrel of tijdens de feestdagen. Ga in teams de uitdaging aan  en raad het antwoord op gebaren, tekeningen, liplezen, quizvragen en het verboden woord. Pijn in je buik van het lachen gegarandeerd! Party & Co is er in meerdere edities, waardoor het spel voor alle leeftijden leuk is om te spelen.

30 seconds

Dit spel won de afgelopen jaren enorm aan populariteit en kan dus niet ontbreken aan het lijstje met de leukste spelletjes. Het is iedere keer weer lachen, gieren en brullen tijdens een ronde 30 seconds. Je speelt het spel in teams, waarbij één van jullie binnen het team in 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op het kaartje probeert te omschrijven. Hoe meer begrippen er door jouw team geraden worden, hoe meer velden je jullie pion op het spelbord vooruit mag zetten. Wie is het eerste bij de finish?

Kezen

Een oerhollands gezelsschapsspel: Kezen. De spelkaart die je opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Het doel? Met jouw pionnen zo snel mogelijk op het thuishonk eindigen en tussendoor jouw tegenspelers lekker treiteren met pestkaarten. Bereid jezelf voor op heel wat frustratie, iets wat het spelletje één van de leukste spelletjes maakt.

Jungle Speed

Pas op dat je vingers er niet afvliegen bij dit supersnelle spel. Zorg dat je als eerste de totem grijpt en speel je kaarten zo snel mogelijk weg bij Jungle Speed! Concentratie bij dit spel is vereist, want het komt erg nauw met wanneer je naar de totem mag grijpen. Een leuk spel dat snel is te leren. Voor een gezellige chaos aan de keukentafel!

Triviant

In dit lijstje kan de klassieker Triviant – ofwel Trivial Persuit – natuurlijk niet ontbreken. Probeer zoveel mogelijk vragen in de 6 verschillende categorieën (Aardrijkskunde, Amusement, Geschiedenis, Kunst & Literatuur, Wetenschap & Natuur, Sport & Ontspanning) goed te beantwoorden en verdien ‘stukjes van jouw taart’. De eerste speler die 6 verschillende gekleurde partjes verzamelt en de laatste beslissende vraag juist beantwoordt, wint! Een perfect spel, om ook jouw algemene kennis eens op te poetsen.