Top 10 leukste kookboeken van 2018 om cadeau te doen

De leukste kookboeken van 2018 om cadeau te doen

Met de feestdagen voor de deur komt ook de stress om weer met een paar fantastisch leuke cadeau’s op de proppen te komen. Iets wat het in onze ogen altijd goed doet bij zowel schoonmoeders, tante Truus en je collega is een kookboek. En dan het liefst een met heel veel mooie plaatjes en in een fijn thema dat past bij die persoon. Hier onze favo’s van dit jaar:

Voor de kookliefhebber: Simple

Wij zijn enorm fan van deze Brits-Israelische guru die met een sterrenrestaurant in London (Nopi) en inmiddels 7 boeken op zijn naam een begrip is in de culinaire wereld. Sinds september dit jaar ligt het boek van Ottolenghi ‘Simple’ in de winkel. Met dit boek breng je een beetje ‘Ottolenghi magic’ in je eigen keuken en dat zonder al te veel moeite. Voor de foody die graag zijn of haar gasten imponeert maar liever niet de hele dag in de keuken staat is dit het perfecte cadeau.

Voor je studerende broertje: Het ultieme mannenkookboek

Ja, we know: lekker cliche weer. Maar het is een ideaal cadeau voor je broertje van 18 die op spaghetti met tomatensaus leeft sinds hij op kamers zit. Hij zal je eeuwig dankbaar zijn.

Voor de mommy-to-be: Oh Baby!

Geen rood vlees, geen sushi, geen dit, geen dat.. Lekker eten als je zwanger bent lijkt soms lastig maar met dit boek in de kast tover je de lekkerste gerechten voor de mommy-to-be op tafel.

Voor de vegavriendin: De Gezonde Bourgondier

Niet alleen een fijn boek voor de vega’s, maar zeker ook de niet-vega’s om in de kast te hebben staan. Scheelt weer een paniekaanval als je hoort dat de nieuwe vriend van je vriendin vega is en ze vrijdagavond komen eten.

View this post on Instagram

Our earth has enough for everyone's need, but not for everyone's greed // Amsterdam, 10-10 is the 10th (!) Edition of the Day of Sustainability. Tonight on national television I’ll make delicious onion bread and breadsticks 5uurLive @rtl4 💚🔥❤️🍷 Vandaag, 10-10 is het de 10e(!) editie alweer van de Dag van de Duurzaamheid. Voor mij draait iedere dag om het je bewust Zíjn. Want onze aarde heeft genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht. Vanavond heb ik heerlijk uienbrood en soepstengels gemaakt in @koffietijd.5uurlive op RTL4. Je kunt het recept ook terug vinden in mijn nieuwste #kookboek #DeGezondeBourgondier Bestellen kan tot 22:59, dan heb je m’n boek de volgende dag -gratis bezorgd- in huis. 📸Beautiful detail of picture: @harold13pereira 👉🏻Link in bio! #DvdD #gezond Een nieuwe kijk op #plantgebaseerd #eten #bourgondischgenieten #5uurlive #plantbased #plantbasedeating #foodgasm #plantbasedadvocate #gezondeten #bewustenlekkereten #mindersuiker #minderzout #nietsmetoogjes #plantprotein #vegansofig #fitfamnl #eatplants #plantbaseddiet #foodandwine #veganrecipes #veganeats #poweredbyplants #lovefood #ahealthynut #vega #vegetarisch

A post shared by Jacinta Bokma (@jacintabokma) on

Voor de Trendzetters: Het Poke kookboek

Pokebowl zijn hip! In dit boek, geschreven door de Chef-kok van het restaurant ‘Poke Perfect’ (Amsterdam en Utrecht), staan zo’n 50 verschillende recepten voor de lekkerste Poke Bowls.

 

Voor de happy single: Solo

Als iemand het verdient om van je kookkunsten te genieten, dan ben jij zelf het wel. Dit boek staat vol met heerlijke recepten voor 1 persoon!

Voor het sociale dier: Voer voor vrienden

Niks zo gezellig, maar ook niks zo stressvol als jouw tafel vol vrienden. Dit boek geeft tips voor een zorgeloos etentje, zodat je lachend een 4-gangen diner op tafel tovert.

Voor de bakker: Modern Baking

We hadden het net over de guru van de culinaire wereld. Donna Hay kan deze titel ook prima dragen, zeker op bak-gebied. Dit nieuwste boek van Donna staat vol met de lekkerste baksels van de wereld. Vergeet jezelf niet uit te nodigen om te komen proeven 😉

Voor de healthfreak: The Plant Pharmacy

Alleen al door de plaatjes een pareltje om te geven. Dit boek laat je zien hoe lekker je kunt koken met planten.. Vanaf nu is de opmerking ‘ik ben toch geen konijn’ verleden tijd en zijn de bordjes fleuriger dan ooit.

View this post on Instagram

Botanical Pizza . In honour of the fertility of Spring and the coming of Summer I wander through my garden, blessed to be able to walk barefoot on the wet grass, in the early sunbeams of this morning. Beltane was yesterday. The day that the sun is adored and bright light is celebrated. I was finishing up our new book and felt the tiredness of hard work in my bones. In the back of my mind and heart I felt the presence of this beautiful day, the day that symbolises abundance, birth and light, but I could not fully embrace it. So today I sit and listen to the birds singing. Today I tend the garden and watch where I can be of assistance to support growth and make space. It is a challenge to not overdo it, to not dig in and do too much. It is a challenge to really listen, tune in and receive the messages of Mother Nature. I maybe have not been brought up with this kind of awareness, I maybe did not have a spiritual grandma that was a herbalist. I am a child of the Western world, living in the North of Amsterdam where between the birds singing, deep construction work is shaking the chair I sit on. I am a child of the industrialised world, where the abstract mind dominates the intuitive feeling of the heart and where working together with and learning from nature has been long forgotten by many. But there is one thing I can do, I can show up. I can show up. I can show up and be of service. So that is what I will do and that is my Beltane mantra for me today. I am curious about yours! Please share! . In honour of the seasons I will prepare this botanical vegan pizza from my book The Plant Pharmacy. . It is a very simple, kind of pancake-like, dough that you can top with anything green you love. When I went vegan, I veganised this recipe that was my mums winning family pizza and for The Plant Pharmacy I made it extra special by replacing the somewhat traditional veggies, that would normally go on top, with wild edible (leafy) greens. You can find the recipe and description in my second last IG post and via link in profile you will find the recipe (in Dutch). Have a wonderful day! ♡

A post shared by lisette kreischer (@lisettekreischer) on

Voor de wereldreiziger: Beste Bowlfood ter wereld

Van gekruide kippensoep uit Algerije en Maleisische laksa tot Persizche salad bowls en de beroemde pho uit Vietnam. Straks hoeft de wereldreiziger de deur er niet meer voor uit.

Je koopt ze hier:

Geef een reactie

totop