De leukste crime podcasts voor uren luistervermaak

Crime, we smullen ervan! Niet alleen als het om televisieseries, films of documentaires gaat, maar in de vorm van podcasts. Het aanbod is zo groot, dat je door de bomen het bos wellicht niet meer ziet. Daarom maakten wij een lijstje voor je met de leukste crime podcasts voor uren luistervermaak. Have fun!

Napleiten

Misschien wel één van de leukste crime podcasts die er is: Napleiten. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen. Van gesloten eindexamens tot een drugsdeal die fout afloopt.

In de ban van Rian

Nederland kent Rian van Rijbroek als ‘cybercharlatan’. Toch heeft ze IT-miljonair Gerard Sanderink in haar macht. Wie is deze Rian en waarom doet ze wat ze doet en hoe kan ze daar al zo lang mee wegkomen? Tubantia-journalist Angelique Kuns bijt zich in de zaak vast.

De Bultermoord

In 1983 wordt Dick van Leeuwerden, butler en verzorger van een rijke weduwe in Amsterdam-Zuid, aangehouden voor moord. Maar was het wel echt moord? In deze podcast gaan journalisten Babs Assink en Lammert de Bruin op zoek naar antwoorden.

Moordzaken

Spraakmakende moordzaken worden uitvoerig besproken door Carrie & Eddie in deze vermakelijke podcast. Waargebeurde misdaad, op een toegankelijke manier besproken.

Eefke, in rook opgegaan

Eefke (25) uit Wezep, verlaat bijna veertig jaar geleden via een zijdeur haar werk in Hattem om vervolgens in rook op te gaan. Wat is er met haar gebeurd en waarom is deze zaak nooit opgelost? Zou Eefke misschien nog leven? Stentor-journalisten Arjen ten Cate en Paulien Plat gaan op onderzoek uit.

Gonzo

In de podcast GONZO komen journalisten aan het woord over het meest spraakmakende verhaal uit hun carrière. Je hoort over hoe ze te werk zijn gegaan, wat ze hebben ontdenkt en wat het verhaal met hen gedaan geeft.