De lekkerste eiwitrijke snacks

Iedereen die zich een beetje bezig houdt met sport & voeding, weet dat het belangrijk is dat je lichaam voldoende eiwitten binnenkrijgt om je spieren te laten herstellen van een work-out. Kip, eiwitshakes en kwark zijn waarschijnlijk de (saaie) producten waar je nu meteen aan denkt. Deze producten zijn inderdaad een makkelijke basis, maar we willen ook wel eens wat anders eten. We zochten voor jou lekkere eiwitrijke alternatieven.

Kipfilet met een twist

Zelf ben ik fan van crackers of rijstwafels met kipfilet. Ik neem dit vaak als ontbijt, omdat het lekker licht en makkelijk gemaakt is. In de ochtend heb ik niet veel tijd, dus dit eiwitrijke ontbijt (part 1) is ideaal. Cracker pakken, plak kipfilet erop, auto in en gaan!

Om van een saaie gewoonte een lekkere te maken, kun je variëren met soorten crackers en rijstwafels. Verruil dan ook meteen de saaie kipfilet in voor kipfilet met een smaakje: gerookt of gekruid met bruchetta, honing-mosterd of tuinkruiden.

Hüttenkäse

You like it or you don’t. En ik hou er van! Het liefst eet ik Hüttenkäse op een rijstwafel. Een beetje peper en zout en mijn snack is af! Maar je kunt er ook echt en feestje maken, door je rijstwafel te versieren met kipfilet, avocado, kiemgroente, een gekookt eitje, etc.

Je kunt Hüttenkäse ook combineren met zoete ingrediënten, zoals fruit, maar dan ben ik persoonlijk niet zo’n fan van.

toast avocado ei

Yoghurt to go

Iedereen kent de Breaker van Melkunie wel. Dat handige zilveren zakje met slurpstukje, gevuld met yoghurt, stukjes fruit en zaden.

Sinds een tijd is er ook een Breaker met extra eiwit, lekker voor de afwisseling! Ideaal voor onderweg, het vult goed en het bevat niet veel vet, wel eiwit!

Lekker snacken

Normaal gesproken neem je yoghurt met fruit en/of cruesli. Wil je meer eiwitten toevoegen aan je yoghurt snack? Kies dan eens voor noten (en honing) als topping. Yoghurt bevat redelijk veel eiwitten en noten ook.

Zelf ben ik fan van de Duyvis Unsalted nutmix (Walnut). Dit zijn handige portieverpakkingen van 30 gram. Makkelijk mee te nemen, naar bijvoorbeeld je werk of school. Omdat de nootjes verpakt zijn, kom je ook niet in de verleiding om een extra schepje noten aan de yoghurt toe te voegen. Een portieverpakking van 30 gram bevat 199 kcal en 5,7 gram eiwit. De portieverpakkingen zijn er ook in de smaak unsalted ‘almond’. Deze bevatten nog wat meer eiwit!

Tip: vervang de yoghurt door Skyr, dit bevat nog meer eiwit en is eens wat anders!

Lindahls Kvarg

Als we het over net even wat anders hebben: Lindahls Kvarg. Lidahls Kvarg valt in de categorie: kwark. Echt een aanrader! Ook hiervan bestaan er portieverpakkingen (150 gram), maar ook grotere verpakkingen. De ‘kwark’ is er in meerdere smaken en zelfs een lactosevrije variant! De meeste supermarkten verkopen dit product inmiddels, maar niet overal vind je alle smaken!

eiwitrijke snack: yoghurt fruit nuts

Bourgondisch verantwoord

Dat borrelplateau op zaterdagavond bezorgt je meer eiwitten dan je denkt (over de vetten zullen we het nu maar eventjes niet hebben). Voeg (homemade) tonijnsalade en hummus toe aan je smeersels, beleg je broodje of toastje met gerookte zalm, maak hamrolletjes met bieslook zuivelspread en vervang de wraprolletjes door omeletrolletjes voor nog meer eiwitten.

borrelplateau zalm zuivelspread