De Ladify podcast tips

Podcasts, ze zijn mega trending, dus hierbij de Ladify podcast tips! Al eeuwen vertellen we elkaar verhalen en gaan met elkaar in gesprek. Deze ‘hoorspelen 2.0’ zijn tegenwoordig te beluisteren wanneer jij wilt dankzij de vele streamingdiensten. Maar hoe vind je nu een leuke podcast? Er zijn er meer dan 1,7 miljoen op Apple Podcasts en het aantal afleveringen overschrijdt al ruim de 43 miljoen! Wij luisterden ons suf en tippen jullie hier dan ook de leukste podcasts die je geluisterd moet hebben!

De Ladify podcast tips

1. Zelfspodcast

Houd je van geouwehoer en grappen en grollen? De hobby ‘podcasten’ van Jaap en Sander liep uit de klauwen, waardoor ze nu wekelijks te horen zijn in hun ‘Zelfspodcast’. Inclusief pakkende intro en #snoepjevandeweek.

zelfspodcast.nl/

2. De brand in het landhuis

Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. Ewald bezat zo’n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Waar het geld en de schilderijen na zijn dood zijn gebleven? Dat wordt onderzocht in deze meeslepende podcast.

www.nporadio1.nl/podcasts/de-brand-in-het-landhuis

3. Tante Jos

Jos Gemmeke zat in de illegale pers, was koerierster en werd in Engeland opgeleid tot geheim agent. Jos was de oudtante van Mijke van Wijk en zij groeide op met verhalen over de verzetsheldin Jos.ย In de podcast Tante Jos gaat zij op zoek naar het ware verhaal achter de heldhaftige daden van haar oudtante.

Ladify's podcast tips
www.nporadio1.nl/podcasts/tante-jos

4. De Blankenberge tapes

Een spannende misdaadserie maar dan in podcast vorm. In De Blankenberge Tapes komen 2 moordzaken en een prille liefde samen tot een lugubere ontknoping aan de Belgische kust. Het verhaal volgt de rechercheurs op zoek naar de dader.

Ladify tips
www.nporadio1.nl/podcasts/de-blankenberge-tapes

5. De Clipcast

Voor wie nog studeert kent het Instagram-account ‘De Haarclip van Marie-Claire’ wel. Een pagina waarbij de typische koormeisjes op de hak worden genomen. In de Clipcast krijgt het Instagram een stem: vriendinnen Charlotte en Lisa bespreken alles wat met het studentenleven te maken heeft, maar beantwoorden ook prangende vragen van hun luisteraars. Ook leuk luistervoer voor als je niet meer studeert. De dames brengen je nog wat mooie afko’s bij.

Podcast tips
www.youtube.com/

6. En verder…

99% invisible – Een podcast over design en architectuur
Caliphate – Een bizar goede podcast van de New York Times over IS
CEO podcast – Interviews met CEO’s
Dat kan je kleine nichtje ook – Kunst maar dan simpel
De Appels en Peren podcast – Een tech podcasts door topnerds.
De Jortcast – Gezwets van Jort Kelder
De Kasteelmoord – Verhalend en waargebeurd
De Krokante Leesmap – Veel geouwehoer, maar prima tijdsverdrijf
De Rudi & Freddie show – Correspondent, erg woke
Een podcast over media – Heel chill geouwehoer van Alexander klopping en Ernst Jan.
Laura H de podcast – Over het meisje dat zich bij IS aansloot en terugkwam naar Nederland
No such thing as a fish – Hilarisch en bol van de bizarre feitjes
NRC Haagse zaken – Politiek: zeker in deze tijd interessant!
NRC onbehaarde apen – Een wetenschapspodcast waarin allerlei thema’s en onderzoeken onder de aandacht worden gebracht.