Dé Facebookhit van dit moment: All Day Zeiken

Er is iets waar ik dol op ben, waar ik bijna geen genoeg van kan krijgen. Als ik er eenmaal mee begonnen ben, heb ik ook geen zin om er mee te stoppen. Ik heb het over zeiken. Also known as klagen, jammeren, mopperen en zaniken. Op het weer. Op collega’s. Op het gebrek aan tijd om de dingen te doen die gedaan moeten worden. Op medeweggebruikers. Op die slome caissière. Er is altijd wel iets om op te zeiken, heerlijk.

All Day Zeiken op Facebook

Sinds kort heb ik iets nieuws waar ik eindeloos van kan genieten en dat is de Facebookpagina All Day Zeiken. Zoals ze het zelf zo heerlijk omschrijven:

“Klaagvrije maandag? Zeikgraag dinsdag. Gewoon even lekker 24 uur zeiken op alles. De EK-kwalificatie, Gordons ongeluk, zwarte pieten discussie, het weer, je kut baan, ja ja ja en alles is racisme, de vette reet van Kim Kardashian, te dure apple watch, die vreselijke hipsters met hun rare eten, vluchtelingenbeleid, 24 dezelfde babyfoto’s van een 25 jarige huismoeder op Facebook, de Colourrun, je trage kut computer, ongewenste uitnodigingen, de behang kleur die je chick heeft uitgezocht, broodjes pindakaas in de trein, pijnlijke anale sex maar-je-doet-het-voor-je-vent, kut internet, kut Vodafone, kut Ziggo, kut tuincentrum ‘de groene la’, Wesley en Yolante of de perfecte lippen van Doutzen Kroes. JA? Waar wil jij nou weer over zeiken!?” 

Heerlijke voorbeelden van online gezeik

De afgelopen dagen ben ik een paar geniale zeikerds tegen gekomen waar ik vreselijk om heb moeten lachen. Een paar voorbeelden van commentaren die zijn ingediend door anderen:

  • Vrienden die denken dat je auto op vriendschap rijdt
  • Schriele blanke jongens die denken dat ze groot, breed en donker zijn
  • Over kindjes in Afrika beginnen als ik zeg dat ik honger heb
  • Moeders die kinderen toch een ijsje geven om maar van het gezeur af te zijn
  • Kleine meisjes van 11 – 12 jaar die zich trashy kleden
  • Per ongeluk keukenrollen in plaats van toiletpapier kopen
  • Mensen die hun wenkbrauwen afscheren om vervolgens op te tekenen

Wil je nog meer genieten van dit heerlijke gezeik, kijk dan op de All Day Zeiken Facebookpagina!

Kleine notitie bij dit bericht: hoewel ik het heerlijk vind om te zeiken, heb ik echt een enorme hekel aan mensen met een negatieve instelling. Van die mensen die écht overal een probleem van maken en haast tegen het verbitterde aan zitten. Dat heb ik dus – gelukkig – niet. Ik ben een blije zeikerd 😀