De cocktail van het moment: de Espresso Martini

Zodra je deze cocktail hebt ontdekt, ben je verslaafd. Niet voor niets blijkt de koffielikeur in menig slijterij dan ook schaars op het moment! De cocktail van het moment; de Espresso Martini. De Espresso Martini is voor het eerst gespot aan het begin van de jaren 80. Het verhaal gaat dat een vrouw een Londense bar binnenstapte met het verzoek: “Wake me up, and then fuck me up.” Hierop zette de barman een kopje espresso en mixte dit met wat vodka en zoetigheid. Et voilà, de Espresso Martini cocktail was geboren. Heerlijk als aperitief of juist na het eten. Benieuwd hoe je deze kanjer kan maken? Zie hier het recept.

Ingrediënten

Zet de volgende ingrediënten maar op je boodschappenlijst voor de cocktail van het moment, de espresso martini! Er bestaan verschillende soorten koffielikeuren, dus laat je vooral adviseren in de slijterij over welke het beste past bij jouw smaak.

  • Koffielikeur 30 ml
  • Vodka 30 ml
  • Espresso 30 ml
  • Koffieboontjes
  • Mocht je van nog meer zoetigheid houden; voeg 5 ml suikersiroop toe

Shake it up!

  1. Zwengel je koffiezetapparaat aan en maak een kopje espresso
  2. Giet 30 ml van de koffie in een shaker met ijs
  3. Voeg koffielikeur (30 ml) en vodka (30 ml) toe
  4. Schudden maar!
  5. Schenk de drank zonder het ijs uit in een martiniglas
  6. Garneer de cocktail met koffieboontjes bovenop de crèmelaag
  7. Genieten!