Dé brillentrends voor dit najaar!

Brillen. Vroeger vooral een vervelend iets. Als je op de lagere school werd verteld dat je aan een bril moest, had je het gevoel dat je beter gelijk naar Alcatraz verbannen kon worden. Gelukkig is er door de jaren heen behoorlijk wat veranderd! Was je vroeger nog vooral de enige in de buurt met een bril (op meneer De Vries na natuurlijk, die grumpy old man 2 straten verderop), nu ben je onderhand in de minderheid als je geen fashionable exemplaar op je neus hebt staan. Het is meer en meer een fashion statement geworden en menig vrouw heeft (als het even kan ;-)) meerdere exemplaren in de kast liggen. Brillen zijn über hip! Tijd dus om te kijken wat de brillentrends deze herfst/ winter zijn. In het Rijksmuseum in Amsterdam werd de nieuwe collectie van Eye Wish gepresenteerd en wij waren erbij!

(Bijna) alles kan en veel mag

Zoals vaak in het najaar zien we veel klassieke en elegante monturen met mooie unieke details zoals strass steentjes en zelfs parels. Van oversized monturen met grote glazen, vlinderbrillen (persoonlijke favoriet), kekke ronde brilletjes tot de klassieke clubmaster. Het mag en kan allemaal deze winter! Materialen en kleuren worden met elkaar gecombineerd tot eigentijdse brilmonturen. Paars is dé kleur voor de ladies en voor mannen zien we veel sjiek en stoer blauw.

Van Retro Chic naar Club de Luxe

Retro Chic

De fifties en sixties zijn gelukkig nog steeds een grote inspiratiebron voor vele grote trends en fashionstatements. Kleuren als bruin, zwart, groen en havavna dragen helemaal bij aan dat retrogevoel. Die leuke maar stijlvolle nerdy look met grote glazen zien we gelukkig nog steeds, maar de monturen zijn wat dunner en minder zwaar.

Chunky Bold

The bigger the better! En met de juiste outfit kan een grote en grove bril je look helemaal afmaken. Grote glazen in combinatie met een grof en zwaar montuur in opvallende kleuren, het kan deze winter gewoon lekker allemaal. Pas alleen wel op met deze trend….hij is niet voor iedereen weg gelegd.

Thin Lines

De ‘Thin Lines’ trend is een absolute nieuwkomer dit najaar. Met zijn fijne, dunne lichte lijnen en lichte en zachte kleuren een behoorijk contrast met de ‘Chunky Bold’ trend. Vooral voor mensen met kleine en diepliggende ogen is deze trend perfect.

2  Round

Vooral voor mensen met een gezicht met rechte lijnen (rechthoekige of vierkante gezichtsvorm) is een kek rond brilletje super leuk. We zagen die ronde brilmonturen natuurlijk al in de fifties en sixties, ze maakten al een come back in de eighties en nineties en gelukkig vinden we ze nu weer in het modebeeld dankzij de vele vintage- en retro invloeden. Hippe merken zoals Fendi, G-STAR en Gucci spelen mooi in op deze trend met stijlvolle en luxe brillen.

Purple Style

Purple is the new black! Zeker voor de ladies deze winter. We zien veel paars tinten in allerlei variaties en deze trend zal daarom ook veel mensen goed staan.

Mix & Match 

Er mag volop gecombineerd worden. En daar houden wij van. Een combinatie van kleuren, maar ook van materialen. Zoals een kunststof montuur met houten pootjes, met daarin subtiel een metaaltje verwerkt. Het kan allemaal. Een unieke look die kan variëren van heel subtiel naar way over the top.

Club Deluxe

Klassiek, elegant maar altijd opvallend. Luxueuze monturen met unieke details zoals strass steentjes, studs en parels. Dat zijn de kenmerken van deze prachtige ‘Club Deluxe’ trend. Vrouwelijke silhouetten met een luxueuze afwerking. Deze trend heeft het allemaal!

 

Welke bril is perfect voor jou?! Vraag hulp van een stylist! 

Welke bril past nou het best bij welk gezicht? Dat is natuurlijk een veelgestelde vraag en niet altijd 1,2,3 te beantwoorden. Daarbij speelt natuurlijk iemands persoonlijke stijl een belangrijke rol, maar ook gezichtsvorm, kleur haar, huid en ogen. Allemaal belangrijke factoren om een juiste bril te kiezen waarmee je het ‘wow’ effect creëert. En om je daar een handje bij te helpen, heeft Eye Wish stylisten in dienst genomen die je kunnen adviseren. Super handig en onwijs leuk. Je eigen style advies op maat, zo draagt iedereen de juist bril!