De beste plekken in Amsterdam voor een VrijMiBo

De VrijMiBo was natuurlijk altijd hét moment om de werkweek af te sluiten samen met collega’s en vrienden. Helaas zagen veel van one vrijdagmiddagen er tijdens de pandemie minder gezellig uit. Maar het kan weer! Borrelen na werktijd en dan het liefst in de zon op het terras. Lekker bijkletsen over de werkweek, maar natuurlijk ook zeker feestelijk het weekend inluiden. Een biertje, een borrelplank, wijntje of cocktail. As you wish! Wij vroegen onze hoofdredacteur Eline welke tips zij heeft voor borrelplekken in Amsterdam. En daar kwam een heerlijk lijstje uit! De beste plekken in Amsterdam voor een VRIJMIBO, je vindt ze hier!

Cocktail ‘o Clock – Super Lyan in Amsterdam-Centrum

Bij de zomer horen cocktails en waar kun je deze beter drinken dan bij één van de beste cocktailbars van Amsterdam? Super Lyan weet je smaakpapillen te triggeren met heerlijke en bijzondere smaak combinaties. En voor de echte cocktailliefhebber is er nu wel een hele leuke optie. Zij sluiten een abonnement af genaamd de ‘Super Sub’. Dit abonnement brengt jou vier keer per maand bij Super Lyan om te genieten van alle mooie en verrassende cocktails die de bartender weet klaar te maken. De perfecte plek om zowel collega’s als vrienden mee naartoe te nemen. Super Lyan vind je in hartje Amsterdam op loopafstand van centraal station. Reserveer je cocktail night hier.


Het terras op bij Vessel in de Houthavens

Het is een stukje fietsen, maar zeker de moeite waard! Vessel in de Amsterdamse Houthavens is een perfecte plek om de week af te sluiten. Bij Vessel waan je jezelf in tropische summer vibes met een coronaatje in de hand (niet onder de leden!). De cocktailkaart heeft ook voor ieder wat wils, naast de kaart met lekkers zoals oesters en vega oesterzwambitterballen. Aan het einde van de avond fiets je met de laatste avondzon en de wind in de haren voldaan naar huis. Reserveren doe je hier.


Op en top chic bij Pulitzer Garden in Amsterdam-Centrum

Wist je dat er sinds kort een heuse wijnbar in Pulitzer Amsterdam te vinden is? De bar sluit aan op Pulitzer Garden en is – samen met de tuin – dé perfecte plek om tot rust te komen en gezellig bij te kletsen na een drukke werkweek. Alhoewel het Pulitzer zich midden in het centrum bevindt, vind je er een oase van rust. Strijk neer in de tuin of claim een stoel aan de bar. Van wijnproeverijen tot een Apérol Spritz met Italiaanse bites. Reserveer je plekje aan de bar via deze link.

De beste plekken in Amsterdam voor een VrijMiBo

Onze favoriet: NENI in Amsterdam-Zuid

Op zoek naar een extra zomers gevoel? Reizen is niet nodig: NENI brengt Tel Aviv namelijk naar je toe! Ga je voor een van de heerlijke Mediterrane cocktails of kies je voor een smaakvolle wijn van de uitgebreide wijnkaart? Ook als je liever alcoholvrij borrelt biedt NENI een ruime keuze aan bijvoorbeeld verschillende zelfgemaakte limonades (tip!). En bij een borrel hoort uiteraard wat lekkers te eten. NENI serveert kleine gerechtjes die ideaal zijn om samen te delen. Falafel, naanbrood, gekarameliseerde aubergine, citrus pavlova.. het water loopt je vast al in de mond? Is het mooi weer dan strijk je neer op het terras, maar ook als de Nederlandse ‘zomer’ zich aandient, is het binnen heerlijk vertoeven. Overtuigd? Een tafel reserveer je hier.


Café Kuyl – een veelomvattende borrelcultuur

Waan je in het Amsterdam van de 19e eeuw bij Café Kuyl – een klassieke bruine kroeg met het urban randje van nu. Café Kuyl is vernoemd naar Duits bierhuis ‘De Kuil’ aan het Damrak. Het café werd al in 1886 geopend door George Schiller, de man die tevens hotel Schiller oprichtte. Tegenwoordig vind je er een ietwat nostalgische sfeer, goed gevulde borrelplanken, comfort food, speelse cocktails en veel mooie bieren. Dé perfecte locatie voor een VrijMiBo dus. Trek? Absorbeer historisch Amsterdam onder het genot van een goede borrel en reserveer nu via de website.

De beste plekken in Amsterdam voor een VrijMiBo

Een cultureel verantwoorde VrijMiBo – Carré Terras op de Amstel

Voeten in het zand en een cocktail in de hand? Dat kan gewoon in de binnenstad van onze mooie hoofdstad! Het Carré Terras op de Amstel ligt er ook dit jaar in al zijn pracht. In lui stoelen geniet je van goede gesprekken en de avondzon, want deze is er door de weidsheid van de Amstel optimaal! Maar je kunt er niet alleen borrelen, het ‘Geef mij maar Amsterdam’ menu wordt verzorgd door de keukenbrigade van BAUT Amsterdam. Een enige samenwerking die wat ons betreft elk jaar mag terugkomen!. Het terras dient ter ondersteuning van het theater als culturele ondernemer en alle opbrengsten komen ten goede aan Koninklijk Theater Carré. Nóg een reden om hier een plekje te reserveren.

Biertjes bij Ode aan de Amstel

Bij Ode aan de Amstel is het eigenlijk heel de dag goed vertoeven, maar ook zeker tijdens een VRIJMIBO. Geniet van mooie gerechten, lekkere drankjes en het stadse strandleven op het zonovergoten terras – ongeacht de temperatuur. Bij Ode aan de Amstel loopt een heuse biersommelier rond – een van de weinige vrouwelijke biersommeliers in Europa – die de meest verrassende combinaties op tafel zet. Uiteraard kun je ook terecht voor een kop koffie, een goede Negroni Beertail of een Blanc de Noir Spatbutgunder. Ontvlucht het kantoor waar je de hele week hebt gezeten en spendeer jouw vrijdagmiddag goed op dit mooie plekje. Reserveer je spot hier voordat het te laat is.

De beste plekken in Amsterdam voor een VrijMiBo

No Rules Amsterdam – Friday No Rules day

Het terras van No Rules op het Marie Heneikenplein in het hart van de Amsterdamse Pijp is een echte aanrader. Op vrijdagmiddag stikt het er van de mensen die klaar zijn om het weekend in te luiden. No Rules heeft een eigen interpretatie van hoe een pizza hoort te smaken en serveert deze graag in de meest verrassende combinaties die mogelijk zijn. Door de regels te buigen, te breken en te herschrijven, zijn zij dan ook #NOTANOTHERPIZZERIA.
Niet alleen met pizza’s maar ook met de drankjes en borrelhapjes zit het bij No Rules wel goed. In de bar vind je bekende drankjes in een net iets ander jasje en de borrelhappen variëren van oesters tot een goede ouderwetse borrelplank. Reserveer hier vast je plekje voor aanstaande vrijdag. 

De beste plekken in Amsterdam voor een VrijMiBo


Al fresco dining tijdens Rosé Garden – Jansz.

Blijf lekker in de zomerstemming en geniet van een roseetje en bijpassende bites in de idyllische binnentuin van Pulitzer Amsterdam. Elke vrijdag tot en met zondag, van 12:00 tot 17:00 uur, wordt de tuin van Pulitzer volledig gewijd aan rosé. Ook de cocktailkaart krijgt een twist met een roze tintje en zelfs de bites staan in het teken van deze heerlijke zomerse wijn. Het Rosé Garden menu – met onder andere goddelijke bites zoals oesters, garnalenkroketjes en lobster rolls – is een aanvulling op het bestaande à la carte lunchmenu. De MiP rosé wordt voor een speciale prijs geschonken en is per glas, fles of magnum te bestellen. Mocht de zon een weekend niet schijnen, dan is het ook meer dan goed vertoeven in de serre van de tuin – de zomerse sferen zijn hier nooit ver weg. Een tafel reserveren doe je hier.

Wij zijn benieuwd naar jou terrastips? Deel ze met ons via een DM @Ladifynl.