Dé 9 Straatjes!

Aan de ene kant jammer dat het niet meer 1 van Amsterdams best bewaarde geheime hot spots is, maar daarom zeker geen reden om er een keer een dag rond te gaan struinen. Ergens tussen de Prinsengracht en de Singel bevinden zich toch wel de leukste 9 straatjes die het Centrum van Amsterdam rijk is: de Gasthuismolensteeg, Oude Spiegelstraat, Wijde Heisteeg, Hartenstraat, Wolvenstraat, Huidenstraat, Reestraat, Runstraat en Berenstraat. In een gebied van monumentale pandjes tref je dé perfecte mix van mode, speciaalzaakjes, retro spulletjes en horeca aan. Tout hip Amsterdam (en ander hip volk uit de rest van ons landje) brengt hier graag zijn/ haar vrije dagen door!

Jan

Er is voor ieder wat wils in dit mooie winkelgebied, maar persoonlijke favorietjes heeft natuurlijk iedereen. Wij bij Ladify zijn erg fan van JAN (Wolvenstraat). Je weet gewoonweg niet waar je kijken moet, omdat de hele winkel overladen is met leuke spulletjes. Hippe shirtjes (voor jezelf en de kleine), mooie boeken, prachtig servies, verfijnde sieraden en allerlei andere hebbedingetjes voor meestal een leuk prijsje. Ideaal dus wanneer je op zoek bent naar een leuk cadeautje (voor een ander, maar zeker ook voor jezelf!).

www.fashionscene.nl

Beadies

Omdat je ook nooit genoeg armcandy, oorbellen en kettinkjes (en vergeet ik nou shawls!!) kan hebben, moet je ook zeker even Beadies in de Huidenstraat bezoeken. Een ruime keus van prachtige creaties, maar mocht je zelf een armbandje willen maken in nét die ene kleurstelling die perfect past bij dat net gekochte jurkje…..no worries…..ze hebben een heel scala aan kralen en de meiden helpen je graag om er ter plekke iets moois van te maken!

www.beadies.nl

Margareth M

In de Oude Spiegelstraat vind je in een klein maar sfeervol pandje Margareth M. Deze onwijs gave winkel wordt gerund door 2 zussen en zij hebben een neus voor hippe leren tassen en portemonneetjes. Je treft ze (naast de leuke kaarten en sieraden) in alle groottes en modellen aan. Van mooi gebruikt cognac tot olijfgroen en van laptoptassen tot ieniemienie stap portemonneetjes. Wij weten zeker dat je er nooit met lege handen naar buiten kunt!

www.gmz-collection.nl

Vergeet dus de Kalverstraat en zijn massaproductie in winkels die je in elke stad vindt, maar ga een keer het grachtengebied in! Wij weten zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen!

Oh…..en schrijf je je in voor de nieuwsbrief op www.9straatjesonline.com ontvang je gewoon 5 Euro shoptegoed!! Hoe leuk is dat?!