De 5 leukste strandtenten in eigen land

Ben jij ook al zo lekker van de vakantie aan het genieten? Ik wel in ieder geval. Wanneer het mooi weer is, vind ik het fantastisch om in mijn vrije tijd een dagje strand te pakken in het westen van ons land. 30 graden, warmte, briesje, een zonnetje, muziekje, cocktailtje en lekker luieren…. ik hou er van. De afgelopen paar weken heb ik dan ook verschillende stranden bezocht. Van Zandvoort, Scheveningen tot aan Rockanje. Naast het feit dat ik het heerlijk vind om op mijn handdoekje te liggen en een boek te lezen, doen strandtentjes het voor mij ook altijd goed. Even relaxen en lekker een drankje drinken. Vaak kun je bij deze tenten ook ligbedden huren, helemaal ideaal! Ik weet bijna zeker dat ik hier vast niet de enige in ben.

Maar waar kun je nu het beste zijn voor een heerlijk dagje? Zolang er maar een goede strandtent zit, is het al snel prima toch? Maar de ene strandtent is de andere niet. Dit zijn de strandtenten waar ik het meest over te spreken ben. Strandtenten met een eigen stijl, goed personeel, lekker eten en een lekker zomerse vibe.

De leukste standtenten

Havana Beach Club – Rockanje
Een familieweekend naar Rockanje zorgde ook voor een bezoekje aan het strand. Zo kwamen wij al snel uit bij Havana Beach Club om met zijn allen een lekker drankje te nuttigen. Havana Beach Club is één van de meest relaxte strandtenten aan het brede zandstrand van Zandvoort. Je kunt hier goed lunchen en dineren. Ook belangrijk als je een dagje weg bent.
strandtent 1 - beachlifemagazine.nl

Beachclub Bloomingdale – Bloemendaal
Als je naar Bloemendaal gaat, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Beachclub Bloomingdale. Dit is namelijk één van de meest bezochte strandtenten. Een grote tent, met een strakke en luxe inrichting. Ik heb hier een heerlijk middagje op het terras geluierd.

Bij deze beachclub kun je je helemaal bijzonder voelen. Wij kwamen er namelijk al snel achter dat deze strandtent een VIP- gedeelte heeft en een champagne kaart waar je U tegen zegt. Zit natuurlijk wel een leuk prijskaartje aan;). Oh en elke zondag avond kun je hier terecht voor een goed house feestje!

Woodstock69 – Bloemendaal
Deze vrolijk gekleurde strandtent viel mij meteen op tussen alle hippe tenten in de omgeving. Er heerst een gemoedelijke en gastvrije sfeer. In de zitkuilen kun je heerlijk relaxen. In de zomer vinden er vaak optredens plaats en geregeld kun je ‘s avonds aanschuiven voor een barbeque. Of wat dacht je van, met z’n allen rond het kampvuur genieten van zomerse sferen en muziek. Perfect toch na een heerlijk dagje strand?!

En voor de liefhebbers…. bij deze strandtent zijn er in het weekend de leukste feestjes!

strandtent 5 - shoebyblog.nl

Ubuntu – Zandvoort
Bij deze strandtent staat alles in het teken van de Zuid-Afrikaanse leefwijze. Hier kan je gemakkelijk de hele dag vertoeven. Je herkent deze gave plek aan de gigantische schommel, hout banken en oude schoolstoeltjes.

Heb je kinderen? Ook zij kunnen zich hier prima vermaken.
strandtent 6 - famme.nl

Buiten – Scheveningen
Een dagje scheveningen, bezoek dan eens Buiten op het Scheveningse Zwarte Pad.
Een mooi terras met stoere loungebanken en stevige, sloophouten stoelen, heel relaxte bediening en eigenlijk alleen maar biologisch eten.

strandtent 7 - ganaarbuiten.nl