De 4 modetrends voor 2018

Vanaf jongs af aan ben ik al gek op mode. Mijn oma was coupeuse en mijn moeder maakte jurkjes voor mij op naailes. In mijn vrije tijd ga ik het liefste winkelen. Dit vind ik het leukste om te doen! Het is dus geen wonder dat ik op mijn zestiende besloot om een mode opleiding te gaan volgen. Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en mijn liefde voor het mode is er nog steeds. Ik heb er mijn beroep van gemaakt en sinds twee jaar run ik ook mijn eigen label.

De mode wereld is altijd in beweging. Ik kijk er daarom enorm naar uit om de nieuwe collectie in de winkels te zien hangen. Maar voordat die nieuwe collecties in de winkels hangen schrijven alle modebladen er al maanden over: de trends van 2018! Ladify kan dan natuurlijk niet achterblijven. Ik heb de belangrijkste 4 modetrends op een rijtje gezet:

1. Lila

Lila is een tijdje uit het straatbeeld verdwenen maar is nu weer helemaal terug! Match verschillende tinten paars of combineer lila met zachte pastel tinten. Ik word heel blij van deze trend en jij?

2. Trend-alert

De corduroy, oftewel rib, is terug! Designers gebruiken deze stof volop in hun collectie en maken er de mooiste maatpakken, rokken en pantalons van. Je vindt het geweldig of helemaal niets. Verruil jij de jeans dit voorjaar?

3. Op je strepen staan

Het afgelopen jaar zag je de ‘streepjes-trend’ al voorbij komen. Instagram staat er vol mee. Regelmatig zie je de fashion girls voorbij komen in mooie gestreepte blousjes, jurkjes en bikini’s. Ook mijn kast hangt er vol mee: van een chique blazer tot aan een comfy jumpsuit, gestreept staat altijd goed..

4. Knoop maar vast

Van deze trend krijg ik meteen zin in de zomer! Je zag ze vorig jaar al in het straat beeld: Het omknoop jurkje. Super leuk te combineren met teenslippers of enkellaarsjes. Naar een festival of naar het strand, gebloemd, met stipjes of effe, in dit jurkje zie je er altijd mooi uit.

Welke modetrends voor 2018 mogen volgens jou niet aan dit lijstje ontbreken?