Daykota Dee kleurt Amsterdam met haar Poppy The Label

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal..

Deze week dronken we koffie met Daykota Dee (30). Met haar eigen modelabel Poppy the Label kleurt ze niet alleen Amsterdam, niet alleen Nederland, maar ook de fashion scene buiten de landsgrenzen in vrolijke fashion statements. Middenin de coronatijd besloot ze haar missie achterna te gaan: handgemaakte items betaalbaar maken voor een groter publiek. En dat lijkt goed te lukken! Lees mee..

Waar kunnen mensen jou van kennen?

Mensen zouden mij kunnen kennen van instagram (@daykotadee) waar ik dagelijks een dosis vrolijke content deel over mijn leven & fashion. Of ze zouden mij kunnen kennen van mijn modelabel Poppy The Label (@poppythelabelofficial), bekend om zijn kleurrijke fashion statements.

Waar sta je op dit moment in het leven?

Op dit moment geef ik mijn leven een hele dikke voldoende. Ik besef echt dat ik op een hoogtepunt zit, wat soms ook beangstigend kan zijn. Poppy The Label heeft na lang zoeken eindelijk een kantoor en ook nog eens in de 9 straatjes in hartje Amsterdam. Een droom die uitkomt! We groeien elke dag en daar haal ik zóveel voldoening uit. Bovendien besloot mijn grote liefde mij dit jaar na 10 jaar verkering ten huwelijk te vragen en ben ik ook nog eens 30 geworden!

Verder vind ik het echt heerlijk om voor mezelf te werken, elke dag vliegt zo voorbij. Naast Poppy heb ik ook een carrière op Instagram en sta ik model. Af en toe zijn die 3 dingen met elkaar combineren best een uitdaging. Mensen om mij heen waarschuwen mij dan ook vaak om rustiger aan te doen. Helaas ben ik hier niet zo goed in, je kunt zoveel uit een dag halen en er is zoveel leuks te doen!

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

De droom van ons kantoor heb ik zojuist gerealiseerd en dat was een grote uitdaging! In de toekomst hoop ik met Poppy nog meer mensen kennis te laten maken met mooie handgemaakte items waar je vrolijk van wordt. Daarbij zou het fantastisch zijn als ik op termijn nog meer producten kan aanbieden en uiteindelijk ook grotere voorraden zou kunnen beheren. Omdat we op dit moment een klein atelier hebben en alles handgemaakt wordt, is dit laatste nogal een uitdaging.

Op persoonlijk vlak hoop ik natuurlijk te trouwen met mijn liefste en wie weet als we daar ooit klaar voor zijn ons gezin uit te breiden. Op dit moment zijn wij harstikke blij met onze kat & hond en willen wij ons bedrijf graag laten groeien.

Ik heb besloten om zelf te bepalen hoe mijn werkdag eruit komt te zien en nooit meer iets te doen waar ik geen energie uit haal.

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

Nog niet zolang geleden zijn wij voor de tweede keer een jong iemand die dicht bij ons stond verloren. Hij was net vader geworden en stond in de bloei van zijn leven. Hij ging ook zijn dromen achterna en deelde dit graag met de mensen om hem heen. Dit verlies heeft zoveel verdriet in onze families losgemaakt, dat wij op het moment nog steeds aan het zoeken zijn naar een manier om hiermee om te gaan. Daarom streef ik ernaar om elke dag in mijn leven leuk te maken, het kan namelijk zo voorbij zijn!

Zelf kwam ik er op jonge leeftijd al vrij snel achter hoeveel uur je per dag aan werk kwijt bent. Niet alleen het fysiek aanwezig zijn, maar ook de mentale voorbereiding en de nasleep van een drukke dag hebben mega veel impact. Ik heb daarom besloten om zelf te bepalen hoe mijn werkdag eruit komt te zien en nooit meer iets te doen waar ik geen energie uit haal.

Welk taboe zou jij willen doorbreken?

Het oordelen over elkaars outfit, voóral als je uit een dorp komt. Persoonlijk vind ik het zo’n feestje om te zien wat iedereen van zijn of haar outfit maakt, het is een expressie vorm. De één houdt van kleur, de ander niet and all is fine. Op instagram krijg ik heel vaak berichtjes hierover ‘super leuk dat jij dit draagt, maar in mijn dorp lacht iedereen mij uit’. Geloof mij, ik kom zelf ook uit een dorp en weet precies hoe dit voelt. Ik ben ervan overtuigd, dat elke outfit die je draagt wel een mening van een ander zal oproepen. In dat geval kun je dan maar beter een outfit dragen waar je zélf blij van wordt!

Wat is jouw levensmotto?

Lastig om er één te kiezen! Ik heb er zoveel! Alles wat te maken heeft met HAVING FUN, is iets wat goed bij mij past. Of het nu gaat om je outfit, je werk, je dagindeling.. vergeet vooral niet om plezier te maken.

Welk advies zou jij jouw jongere ik geven?

Just do it 😉 ! Het advies wat ik mijzelf letterlijk heb gegeven en ook heb opgevolgd! Oja, en heb geduld.. maar om heel eerlijk te zijn heb ik daar nog steeds moeite mee hihi!