Daten is weten: nieuwe dating app Breeze brengt liefde

Daten is weten: de nieuwe dating app Breeze brengt deze zomer liefde. Forget Tinder, Happn en Bumble. De nieuwe dating app Breeze gaat de wereld ná corona veroveren. Bij deze dating app draait het om échte ontmoetingen. Het vertrekpunt is online, maar de eerstvolgende stap is direct in de real world; een echte date in de kroeg, op het terras of al wandelend langs het water of door het park. Ook zijn het aantal matches dat je voorgesteld krijgt beperkt, waardoor je je niet kunt verliezen in de tientallen glimlachen die je vanaf het scherm toe grijnzen. Durf jij het aan?

Daten anno 2021

Daten, een noodzakelijk kwaad of iets waar je veel plezier aan beleefd? Voor iedereen is dit anders, maar duidelijk is dat we allemaal toch wel op zoek zijn naar liefde en willen genieten van seks. Zijn er bij het daten altijd al veel (imaginary) obstakels, corona maak het zeker niet makkelijker! Met het sluiten van de kroegen en terrassen is de wandeldate een nieuw begrip en verplaatsen afspraakjes zich sneller naar ‘privé-terrein’. Of het blijft bij urenlange chatsessies bij gebrek aan mooi weer en een nette haircut.

Maar het einde van corona is in zicht en dateminnend Nederland staat weer te popelen om de flaneren, flirten, dansen en sjansen. We zijn klaar met het contact via het scherm en snakken naar échte ontmoetingen. Datingapp Breeze speelt hier handig op in en staat in de startblokken om Nederland te veroveren.

Daten is weten

Frisse wind waait door datingland

Geen liken, niet swipen: de insteek van deze app is toch even iets anders dan we van de andere dating apps gewend zijn. Per dag krijg je twee matches voorgeschoteld die gemaakt zijn op basis van een zelflerend algoritme. Vervolgens kun je zelf kiezen of je met diegene op date wilt, maar de enige manier om er achter te komen of het wat kan worden is om in het echt af te spreken. Breeze heeft namelijk geen chatfunctie!

Door het invullen van een datumprikker maak je direct een afspraak met elkaar. Tot zover is het gebruik van de app geheel gratis. Pas wanneer een match op date gaat, betalen zij per persoon € 7,50 en krijgen zij bij één van de aangesloten cafés het eerste welkomstdrankje gratis. Zolang de horeca gesloten is, biedt Breeze wandeldates aan tegen € 5 per persoon.

Daten is weten: deel jouw verhaal

Wij zijn erg benieuwd naar de app én naar jouw ervaringen. Delen? Stuur jouw dateleed (of succes!) verhaal op naar [email protected]. Misschien delen we jouw date ervaring dan wel hier op onze website!

Daten is weten
Daten is weten