Daily Dilemma’s part XII: Mascara in je oog, met als resultaat: miss PANDA

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat je denkt, shit/oops/ohjee momentjes die super herkenbaar zijn, we liever niet mee zouden willen maken, maar vooral momenten die het leven maken zoals het is en waardoor we altijd een goed verhaal hebben. Hier dus Daily Dilemma’s.

 

Ik gooi m’n haar in een knot en kijk naar mezelf in de spiegel. Oke, kan er mee door voor vandaag. Ik rits de rits van m’n toilettas open en graai alsof ik een bal bij LI|NGO moet pakken, op zoek naar groen. Ik voel waar de mascara in het tasje ligt en pluk hem eruit. Draai de dop van het paarse kokertje af en spert m’n ogen wijd open. Het donkere randje rondom m’n iris lijkt donkerder te worden en de kleur licht op. Ik trek m’n mond op een gekke manier naar beneden. Als ik drie keer met het borsteltje over m’n wimper strijk, kijk ik van een afstandje weer naar mezelf in de spiegel. M’n linkeroog is eau naturel, m’n rechter pikzwart.

Really tho?

Ook m’n linkeroog moet eraan geloven. Ik pomp het borsteltje nog een paar keer stevig in de koker. Een zwarte klont blijft aan het borsteltje hangen en nog voordat ik het doorheb, hangt ‘ie in m’n wimper. Ik spreid m’n ogen weer verder uit en probeer het klontje mascara uit m’n wimpers te vissen. Tevergeefs. In plaats van dat ik het klontje uit m’n wimpers weet te halen, steek ik – lekker onhandig als dat ik ben – het borsteltje vol in m’n oog. Au. Ik begin als een gek te knipperen en als de tranen weer plaats hebben gemaakt, zie ik een panda in de spiegel. Mijn ogen compleet omringd door een zwarte rand, onder m’n ogen, erboven, ernaast. Shit en ik heb nog maar vijf minuten voordat ik de deur uit moet! Wat nu?!

 

Meer Daily Dilemma’s lezen? Check hier die van vorige week!

 

Photocredits: Tookapic.