Daily Dilemma’s – Part IV : Mascara onder je ogen

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat je denkt, shit/oops/ohjee momentjes die super herkenbaar zijn, we liever niet mee zouden willen maken, maar vooral momenten die het leven maken zoals het is en waardoor we altijd een goed verhaal hebben. Hier dus Daily Dilemma’s.

Tevreden

De kruller knijp ik strak om m’n wimpers heen, zodat ze een beetje op gaan staan. Het kwastje haal ik een paar keer langs mijn wimpers. Met m’n mond half open, mijn ogen wijd open gesperd en de rest van m’n gezicht alsof ik een spook heb gezien, sta ik voor de spiegel m’n mascara te verdelen. Nog een extra laagje voor de intensiteit, ik wiebel de haartjes wat van links naar rechts zodat al mijn wimper haartjes worden bedekt met een laagje smeer. Ik draai de dop terug op het zwarte tubetje. Een snelle blik in de spiegel met een tevreden glimlach.

Miezer

Het miezert, zo’n bui dat je naar buiten gaat en denkt ‘het valt wel mee,’ om vervolgens zeiknat bij je afspraak aan te komen. Ik stal de fiets tegen de gracht en bekijk mezelf in de winkelruit. Met m’n vingers veeg ik nog eens langs de onderkant van mijn ogen om het meeste zwart wat uitgelopen is weg te halen. Ik kijk nog eens en controleer of ik niet ineens ben veranderd in een panda, maar het valt mee. Zover ik kan zien, ziet het er prima uit.

Ik stap de kroeg in en bestel een drankje aan de bar. Twee blonde meiden komen binnen, ik ken ze. Het zijn dan misschien geen vriendinnen, maar ik wist dat ze hier vanavond ook zouden zijn.
‘Hii,’ en we vliegen elkaar in de armen alsof we wel al jaren besties zijn. We kletsen wat, bestellen nog een drankje en wachten op de rest van de groep. Ruim een uur later kickt dat eerste drankje in en moet ik naar de WC.
‘Ben zo terug,’ tik een van de meiden aan en loop naar het toilet achterin.

Really?!

Ik was m’n handen en kijk naar mezelf in de spiegel. Daar onder mijn ogen hangen twee zwarte kringen, wolken, immense plekken. En dat terwijl ik al een uur met die meiden heb staan kletsen! Denken ze dat dit mijn nieuwe look is ofzo? Waarom zegt nooit iemand daar wat van? Waarom laat iedereen je maar als complete gek, panda, black eye over straat lopen? Why!?

Meer van dit soort dilemma’s lezen? Here you go!

Photocredits: Dhyamis Kleber.