Daily Dilemma’s – Part III : Blind date

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat je denkt, shit/oops/ohjee momentjes die super herkenbaar zijn, we liever niet mee zouden willen maken, maar vooral momenten die het leven maken zoals het is en waardoor we altijd een goed verhaal hebben. Hier dus Daily Dilemma’s.

Good to go

Daar ga je dan. Ik bekijk mezelf in de spiegel, veeg de lok voor m’n ogen weg en wrijf mijn lippen over elkaar heen en weer. Met wat lippenstift kleur ik ze dieper rood en dubbel check of er nog wat op mijn tanden zit. Nopes, good to go. Ik pak de sleutels, grijp m’n tas van het kastje en stap naar buiten. Ik kijk op m’n horloge, nog tien minuutjes tot we hebben afgesproken. Kriebels ontstaan in m’n buik en een rilling loopt over mijn rug. Ik haal diep adem en zucht.

Ik ken ‘m niet. Weet niet eens hoe deze man eruit ziet of hoe hij heet, ik weet alleen waar ik heen moet: Palmette om 20.00. Vrienden van ons hebben dit geregeld en denken dat het een fantastische match zal zijn, maar ik kies toch altijd liever m’n eigen vent. We gaan een hapje eten, maar wat nou als ik ‘m echt verschrikkelijk vind? Als ik hem niet aantrekkelijk vind vanaf het moment dat hij binnenstapt of eruit ziet als die duffe jongen van vroeger van school. Wat als ik hem wel al ken? Of als ik stiekem al jaren een crush op deze guy heb? Wat als…

19.58

Allerlei vragen poppen op in m’n hoofd terwijl ik rustig naar De Plaats wandel. Ik trek m’n rokje goed, kijk in alle winkelruiten waar ik langsloop hoe m’n haar zit en haal nog een keer diep adem. 19.58. Ik wandel het hoekje om en kijk om me heen. Er staan allerlei mannen op het plein. Een rookt relaxt een peuk op het bankje, een ander staat druk op z’n telefoon te kijken en een blonde jongen loopt zenuwachtig heen en weer. Zou hij het zijn? Die guy met z’n telefoon? Of die blonde? Of juist hij die rookt…Shit ik houd niet van mannen die roken. En nu?

M’n hart begint sneller te kloppen, m’n ademhaling wordt zwaarder en ik krijg het warm, heel warm. Ik blaas wat lucht in m’n topje, geef mezelf een tik in mijn gezicht en zet de ene voet voor de andere. We will see…

Like this? Meer Daily Dilemma’s Lezen? Check ze hier!

Photocredits: Murilo Folgosi.