Daily Dilemma’s – Part II : De tampon

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat je denkt, shit/oops/ohjee momentjes die super herkenbaar zijn, we liever niet mee zouden willen maken, maar vooral momenten die het leven maken zoals het is en waardoor we altijd een goed verhaal hebben. Hier dus Daily Dilemma’s.

De tampon

Ik stop voor de zekerheid twee tampons in m’n broekzak en leg m’n tasje bij de andere jassen in de gang.
‘Wijntje?’
Nog voor ik antwoord kan geven, pak je een glas en schenk je de fluweel donkerrode vloeistof in het glas. Het gutst heen en weer en glijdt net niet over de rand.
‘Hier schat, kom!’
We lopen de woonkamer in, zeggen wat mensen gedag en zwaai naar de andere meiden in de keuken. We lopen naar de keuken. Op een of andere gekke manier staat iedereen op een huisfeestje altijd in de keuken.
‘Hey!’
Als een soort collectief gooit iedereen nonchalant z’n hand in de lucht en zwaait naar me. ‘Hi,’ klinkt er in koor terug. Ik ga op het aanrecht zitten. We drinken wat, lachen over van alles en bespreken die ene date van gisteren.
‘Hoe ging het dan?’
‘Weet je dat zeker?’
‘En nu… Heeft ‘ie al geappt?’
Vol enthousiasme stel je me vragen waar ik de tijd nog niet voor krijg om ze te beantwoorden. Ik glimlach en kijk naar beneden. ‘Ik weet het nog niet, we zien het wel.’

‘Ik moet plassen.’
Natuurlijk moet ik ook echt plassen, maar om alle vragen een klein beetje te ontwijken en mezelf heel even tijd te gunnen voor wat antwoorden loop ik naar de WC. Ik trek m’n broek naar beneden, ga zitten en kijk om me heen. Shit, geen prullenbakje. Gadverdamme, wat nu. Daar zit ik dan op de WC, ongesteld als wat, met een gigantisch dilemma. Er is geen prullenbakje, dus waar laat ik in godesnaam mijn tampon? Doorspoelen dan maar? Of even in een wc-papiertje wikkelen en in de keuken weggooien. Ja daag! Daar staat iedereen! Alsof ik de keuken inloop en even vraag aan degene die voor de prullenbak staat ‘Joe, mag ik er even bij? Moet even m’n tampon weggooien?’. Dan maar inhouden en wachten? Shit. Wat doe ik nu?! … Dilemma!
Dat moment… Dat dus…