Dagboek in een handomdraai met One Line A Day

Tijd om uitgebreid in een dagboek te schrijven, die heb je tegenwoordig niet meer. Alles en iedereen is druk, druk, druk en ontzettend gehaast. Tijd om even stil te staan bij de mooie momenten ontbreekt soms een beetje. Laat staan dat je de tijd hebt om je een mooi moment uit het afgelopen jaar te herinneren. Daar kun je echter heel gemakkelijk verandering in brengen met de boekjes van One Line A Day.

Zelf heb ik het originele One Line A Day boekje, waarin je gedurende vijf jaar lang per dag opschrijft wat voor jou die dag het belangrijkste was. Ik gebruik ‘m echter iets anders en zet de goede momenten er in en de leuke dingen die ik gedaan heb. Zo bezoek ik zo nu en dan een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal, dat staat in het boekje. Ook het bezoeken van concerten of andere evenementen schrijf ik allemaal kort en bondig op. Datzelfde geldt voor tenniswedstrijden die ik speel, films die ik kijk en boeken die ik lees: het eindigt allemaal in One Line A Day. Doordat je maar een beperkt aantal lijntjes hebt per dag, word je bovendien gedwongen om ’t zo kort mogelijk neer te zetten.

Deze boekjes zijn verkrijgbaar in diverse andere varianten, zoals

  • Mom’s One Line A Day: zodat je als moeder gedenkwaardige momenten kunt noteren
  • Cook’s One Line A Day: voor de culinaire types die graag bijhouden wat/waar ze gegeten hebben
  • Living Well One Line A Day: om zelf actief positieve veranderingen te bevorderen en jezelf te inspireren
  • Gardener’s One Line A Day: speciaal voor diegenen die graag tuinieren en overzichtelijk bij willen houden wat wanneer gezaaid/geoogst et cetera is
  • Q&A A Day: waarbij je elke dag een andere vraag moet beantwoorden (vind ik ook wel leuk!)

Wat ik vooral zo leuk vind aan de boekjes is dat ik (nu bezig aan het tweede jaar) bij het invullen van een bepaalde dag kan zien wat ik diezelfde dag vorig jaar deed. Dat brengt altijd goede herinneringen boven, omdat de leuke momenten in het boekje staan. Wat mij betreft echt een aanrader voor iedereen 🙂