Cous­cous­sa­la­de met ge­rook­te kip

Cous­cous­sa­la­de met ge­rook­te kip – recept

Een heerlijke zelfgemaakte maaltijdsalade die ik regelmatig maak en vrienden voorschotel is de Couscoussalade met gerookte kip. Het is snel klaar en ook nog eens gezond. Hierbij het recept:

Couscoussalade met gerookte kip voor 4 personen

Ingrediënten:

1 rode ui, in dunne ringen
400 ml hete kippenbouillon (van tablet)
300 g couscous
300 g gerookte kipfilet
2 rijpe avocado’s, in plakjes
1/2 citroen, uitgeperst
3 el eetlepels olijfolie
2 gele paprika’s, in blokjes
Bladselderij

Week de uiringen 5 min. in een bakje met koud water. Schenk de bouillon over de couscous. Laat 5 minuutjes wellen. Snijd ondertussen de kipfilet in zo dun mogelijke plakjes. Besprenkel de avocado met de helft van het citroensap. Maak een dressing van de olie en de rest van het citroensap en breng op smaak met peper. Roer de dressing met de paprika door de gewelde couscous. Laat de uiringen op keukenpapier uitlekken. Verdeel de kip, ui en avocado over de couscous en strooi als laatste de bladselderij blaadjes erover!

Eet smakelijk!

Cous­cous­sa­la­de met ge­rook­te kip
Cous­cous­sa­la­de met ge­rook­te kip

 

 

Geef een reactie

totop