De Italiaanse keuken, wat zijn we er als Hollanders toch massaal fan van. Van pasta tot lasagne tot pizza. De recepten hebben zich langzamerhand geïnfiltreerd in onze keuken. Een week geen pasta is een week niet geleefd en een chill weekend kan tegenwoordig niet meer zonder een pizzaatje erbij.
Combineer the best of both worlds en ontdek naanpizza
Pizza’s komen er in verschillende vormen en maten, de keuze is reuze. Dus waar kies je dan voor? Je standaard diepvriespizza, een vers bereide pizza, een pizza van de shoarmatent op de hoek of ga je zelf de chef kok uithangen?
Baas in eigen keuken
Zelf een pizza maken is niet alleen gezonder maar ook nog eens een leuke bezigheid. Daarbij ben jij de chef dus de baas in je eigen keuken. Hoe je je pizza belegd is helemaal aan jou. Maar stap eens een keer uit je comfort zone en haal je culinaire alter ego naar boven. Pak kookboeken erbij, surf heel internet af en doe inspiratie op voor talloze recepten. Als je eenmaal een recept hebt gevonden kun je er een eigen twist aan geven.
Om eens een andere weg in te slaan kun je de bodem van je pizza veranderen. Want wie heeft er nu zin om zelf pizzadeeg te maken? Bespaar je bloed, zweet en tranen want er zijn genoeg andere opties. Zo kun je natuurlijk helemaal healthy gaan en een groentebodem maken, maar onder het mom van weinig moeite doen voor hetzelfde resultaat is dit misschien niet helemaal geschikt.
Italië met een vleugje Azië
Verbreed je horizon en geef de Italiaanse keuken een vleugje Azië mee. Bouw een steady pizza op naanbrood, beleg het met je favoriete ingrediënten en ontdek je vertrouwde pizza op hele andere manier. Wij zijn je alvast voor geweest en om je een beetje op weg te helpen en we delen graag ons recept met jou.
Aan de slag dan maar
Ingrediënten:
- Naanbrood
- 500 gram Passata
- 1 knoflookteentje
- 2 theelepels oregano
- 1 Buffel mozzarella
- 100 gram parmaham
- 200 gram champignon melange
- 1 paprika
- 1 rode ui
- Cherry tomaatjes
- Rucola
- Geraspte kaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pers of snijd de knoflook fijn, snijd de tomaatjes in partjes, snijd de paprika in stukjes, snijd de ui klein naar gewenst formaat en scheur de buffel mozzarella in stukken.
- Maak de champignons goed schoon en bak deze samen met ui en paprika kort in een pan.
- Meng ondertussen in een kom de passata met de knoflook en de oregano.
- Leg het naanbrood op de bakplaat en verdeel je passata over het brood.
- Beleg je naanpizza als eerste met de buffel mozzarella
- Vervolgens met de champignons, de paprika, de ui en de tomaatjes.
- Leg de parmaham er als laatste boven op en strooi er een beetje geraspte kaas over.
- Je kan er ook nog eventueel zout en peper op doen als je dat lekker vind.
- Leg je naanpizza in de oven en bak het 10 minuten.
- Haal de naanpizza uit de oven en garneer het met wat rucola.
Et voilà, een perfecte naanpizza voor jou. Smakelijk!