Column: What’s in my bag?

Hij heeft de ideale maat, is zwart van kleur en staat bij (bijna) al mijn outfits. Ik kan er heel blij van worden en heb hem altijd bij me. Hij heeft een groot vak waarin ik regelmatig wanhopig op zoek ben naar datgene dat ik zoek. Anna Nooshin en vele andere bloggers en vloggers schreven al de mooiste verhalen over hem, gevuld met de meest fashionble items. Ook bij Ladify stond dit onderwerp op het lijstje: What’s in my bag?

Op het moment dat ik begin met schrijven aan deze column denk ik aan het moment dat ik afgelopen week mijn handtas leeg haalde, om eens te zien wat daar nu eigenlijk allemaal in zit. Het echte verhaal over de inhoud van mijn tas is iets minder fashionble.

Van tien verschillende kleuren lippenstiften, een Rabobank reader en vijf pennen, tot aan een tube lijm en een lepel. In mijn tas is werkelijk van alles te vinden. “Ik vond laatst schoensmeer in mijn tas!”, verteld een vriendin lachend. Gelukkig, denk ik. Ik ben niet de enige vrouw die zoveel dingen in haar tas heeft zitten. Wij vrouwen zijn voorbereid op allerlei scenario’s die zich voor zouden kunnen doen, waarbij we vervolgens weten dat de oplossing voor mogelijke ‘problemen’ vast wel in onze tas te vinden is. Dat idee geeft rust. Mannen begrijpen er niets van en mogen de pijn in onze nek keer op keer weer verzachten.

quotes bag and shoes_ladify-02

Het belangrijkste in mijn tas is toch wel mijn notitieboekje waar ik mijn ideeën in opschrijf. Dit gebeurd altijd onverwachts en dan is het fijn om het meteen op te kunnen schrijven. Daarnaast zijn mijn oortjes om muziek te kunnen luisteren, ook onmisbaar in mijn tas. Vooral in de trein of op drukke plekken is het soms fijn om je even af te kunnen sluiten. Laatst belandde ik nog in een hele ongemakkelijkste situatie. Mijn oortjes bleven ergens aan hangen waardoor het kabeltje uit mijn telefoon schoot en heel de trein coupe mee kon genieten van de Vengaboys. Vluchtig stopte ik het kabeltje terug, pakte snel mijn tas en verliet met een rood hoofd de trein coupe…