Column Ladify || Time to say goodbye

Hoi Elien, het duurt niet lang meer tot we “goodbye” moeten zeggen. Ik verhuis namelijk eind deze maand terug naar mijn geboorteland Zwitserland. Na 9 jaar in het buitenland, waarvan 5 jaar in Nederland, is het tijd om terug te keren naar mijn roots. Wat is de tijd toch gevlogen! En wat heb ik er intens van genoten.

Nieuwe culturen ontdekken, nieuwe talen leren, expat zijn… Dit is helemaal mijn ding, mijn wereld. Aan tafel zitten met allerlei verschillende nationaliteiten? Het is het mooiste wat er is! Er is zo veel te horen en te leren van andere mensen met een ander culture achtergrond. En de eindeloze switch van talen! Het is maar net met wie je praat.. Yep, ik ga het missen in Zwitserland.

Aan de andere kant kijk ik ernaar uit om mijn geboorteland opnieuw te ontdekken! Ik ben stiekem wel een beetje zenuwachtig, want loop ik niet tegen diezelfde dingen aan waarom ik juist 9 jaar geleden het land heb verlaten? Toch kon ik deze kans om terug te keren niet missen. Om mijn ’thuis’ opnieuw te leren kennen, maar ook om een nieuw avontuur te starten met mijn grote liefde. Ik ga er het beste van maken en mijn best doen om mijn leventje daar op te bouwen. Bumble BFF is al gedownload en ik kijk er naar uit om weer nieuwe mensen te ontmoeten! Wel mensen met allerlei verschillende achtergronden, want ik blijf me toch echt een ‘resident of the world’ voelen.

En jij, Eline? Heb jij ooit de wens gehad om een keer in het buitenland te wonen? Ik weet dat jij heel graag op reis en op vakantie gaat, jij spreekt naast Nederlands en Engels ook Frans, dus ook jij hebt ook ervaring met andere culturen… Zou jij Nederland durven en willen verlaten op zoek naar avontuur? Ergens opnieuw beginnen, nieuwe mensen ontmoeten, je wereld verbreden? Je bent van harte welkom in Zwitserland in ieder geval. Misschien word jij wel verliefd 😉

Liefs,

Hi Val, wat gaat de tijd toch snel. Stonden we een aantal weken geleden nog op jouw bruiloft in Italië, inmiddels staan we aan de vooravond van jullie verhuizing naar Zwitserland. Het huis is verkocht, de spullen ingepakt en de ene na andere ‘laatste bbq’ wordt gepland. Ja Val, daar gaan jullie weer. Het zoveelste avontuur in!

Ik ben heel benieuwd hoe jullie het gaan hebben in Zwitserland. Niet alleen voor Dav, maar ook voor jou zal het weer even wennen zijn om in een andere cultuur te leven, ook al is het de cultuur waarin jij bent opgegroeid. Ikzelf heb tijdens mijn studie een half jaar in Montpellier gewoond in het Zuiden van Frankrijk. Een uitgelezen kans om eens van een andere cultuur te proeven en dan van meer dan alleen de ‘vakantiesferen’.

Wonen in het buitenland zou mij dan ook best liggen, en dan zeker in Frankrijk. Wist je dat ik zelfs op banen gesolliciteerd heb in Parijs? Ik zag het helemaal zitten om daar aan de slag te gaan en als Parisienne door het leven te gaan. Helaas ging de banentocht niet zo voorspoedig en besloot ik uiteindelijk in te gaan op een aanbod in Nederland.

Zoals je inderdaad schrijft ben ik dol op reizen, ga ik graag op vakantie en spreek ik verschillende talen. Toch weet ik dat mijn hart in Nederland ligt. Dichtbij mijn vrienden en dichtbij mijn familie. Ik zou zeker tekenen voor een uitdaging van een aantal maanden, danwel jaren in een ander land. Proeven van die expat bubbel en de lokale cultuur. Maar – net als jij – zou ik toch weer terugkeren naar mijn roots. Oost, West, Thuis best.. Ik denk dat dit toch wel voor mij blijft gelden.