Column: Offline momentje

De oliebollen en chocolade repen zitten achter de kiezen, de familie bezoekjes zijn afgelegd en mijn lijstje met goede voornemens ligt klaar. Stipt op nummer 1 dit jaar: vaker offline zijn.

Als ik wakker word, voordat ik ga werken en gedurende de dag check ik mijn telefoon regelmatig… Appjes, e-mails, Instagram. Op vele manieren ben ik te bereiken, op elk uur van de dag, maar in de vakantie zet ik mijn telefoon op stil of zelfs mijn wifi uit. Zo ook deze kerstvakantie. Mijn dagen zijn gevuld met boeken lezen, fijne gesprekken met vrienden en familie en Netflix. Ik merk dat ik niet steeds afgeleid word door mijn telefoon en dat geeft rust. Mijn hoofd stroomt niet meer over door prikkels, waardoor mijn hoofdpijn vervaagd en er rust en ruimte ontstaat.

Offline zijn - column Linda

Als je op straat om je heen kijkt zie je veel mensen lopen met hun telefoon in de hand. Ze zitten in hun eigen virtuele wereld. Hele jonge mensen weten soms zelfs niet eens meer hoe ze moeten communiceren in een persoonlijk ‘offline’ gesprek. Maar het kent ook vele voordelen. Mijn Instagram pagina is bijvoorbeeld mijn online portfolio, die mij een aantal mooie kansen gaf. Ik kan een grote groep mensen snel bereiken en ze op de hoogte brengen van mijn nieuwste ontwerpen en ontwikkelingen. Daarnaast zijn er ook vriendschappen ontstaan via social media. Je komt er mensen tegen die je inspireren en je kan de zondag vullen met het bekijken van grappige dieren filmpjes.

“Je hoeft je geen moment te vervelen, maar sinds ik vaker offline ben en mijn aandacht richt op het hier en nu, komt alles beter binnen.”

Je ziet meer, je ruikt meer, je voelt meer. In de online wereld kan je zelf een wereld creëren. Alles lijkt mooi, maar de echte wereld is nog veel mooier. Kijk maar eens goed..