Column Lentekriebels: Voel jij ze al?

De eerste wintermaanden vind ik fijn. Wij vrouwen houden van warmte, of het nu binnen of buiten is. Ik kan eindeloos in huis rond lopen in die ene trui, waar ik al de hele winter in woon. We grijpen elk moment aan om gezellig en cozy, met kaarsjes aan en je lief op de bank te liggen. Maar na een tijdje verruilen we onze zachte, badstof sloffen, grote truien en joggingbroek maar al te graag in voor lichte jurkjes en teenslippers. Genoeg kaarslicht, ons lichaam is toe aan vitamine D! Vanaf april begin ik met de voorbereidingen: ik breng maandelijks een bezoek aan de zonnebank, om mijn huid voor te bereiden op de heerlijke tijd die komen gaat..

Terwijl ik deze column schrijf voel ik de eerste zonnestralen op mijn gezicht. Zodra ik naar buiten kijk, zie ik de mooie gele tulpen langs de weg staan. De lucht verandert van grijs naar blauw en de bomen verkleuren van bruin naar groen. Het is weer tijd om mijn hoofd leeg te maken tijdens een lange wandeling in de natuur en te luisteren naar de vogels die fluiten. Er verschijnt direct een lach op mijn gezicht. Meer licht, iedereen wordt vrolijker en de zomer is in het vooruitzicht.
lentekriebels column

Wat fijn, het is lente

De warme zonnestralen zorgen niet alleen voor energie en kriebels in je buik, maar bij mij ook voor een nieuwe blik. Dit is een mooi moment om mijzelf ook weer te resetten en daarom besloot ik een paar weken geleden om mijn bedrijf, mijn huis, mijn kledingkast, even door de wasstraat te halen. Waar word ik nog blij van? Kleding die ik niet meer draag, vervang ik voor nieuwe aanwinsten. Voor items die mij weer een goed gevoel geven, wanneer ik voor de spiegel sta.

Ook oude spullen maken plaats voor nieuwe. Mijn volledige huis gaat door de wasstraat. Het is fijn om in een schoon en opgeruimd huis te wonen, maar dat niet alleen: het geeft rust in je hoofd. En dat voelt fijn.

Fluitend fiets ik door de gezellige stad Den Bosch. Met een nieuw huis en een nieuwe baan ga ik de lente met een grote glimlach tegemoet.. Voel jij de lentekriebels ook in je buik?