Column Ladify || Trash the dress

Hoi Elien, al 4 weken geleden sinds mijn bruiloft. Ondertussen zit ik weer thuis, maar met een klein verschil. In de hoek heb ik een grote witte jurk hangen. Uiteraard moet ik hem nog laten reinigen, maar wat dan? Wat doen bruiden met hun jurk na de trouwdag?

Ik heb meteen de bruidszaak gebeld en gevraagd wat mijn opties zijn. Laten reinigen? Zeker. Terugkopen en weer verkopen? Absoluut niet. Nou, zit ik hier met een jurk die ik nooit meer ga dragen. Wat zei de bruidszaak tegen mij? “Elke bruid heeft hetzelfde probleem.”

Als je deze website gelooft, dan zou ik mijn jurk kunnen laten inlijsten, hoe cool is dat! Maar ja, waar hang ik de lijst dan op? Misschien too much. Moet ik mijn jurk dan misschien doneren aan een bruid die het nodig heeft? Of proberen om hem op marktplaats te verkopen? Dit lijkt me ook geen fijne oplossing, gezien dat de jurk een kado van mijn ouders was.

Zo laten als hij is, is geen optie voor mij. Maar ik zou hem tot een cocktailjurk kunnen laten vermaken. Lekker kort en sexy. Wat vindt jij ervan? Heb jij ideeën van de opties? Wat zou jij doen met jouw trouwjurk? Of denk jij dat ik te rationeel ben en de jurk gewoon in de kast moet hangen en hem elk jaar voor een anniversary shoot er weer uit te halen?

Liefs,

Bron: Pilialoha Photography

Val, is het alweer 4 weken geleden? Wat vliegt de tijd toch, dat is toch niet normaal? Maar even hè, wat hebben we het fantastisch gehad daar in Italië en wat zag jij er prachtig uit! Ik weet nog zo goed dat je op zoek ging naar jouw bruidsjurk en aangaf nooit, maar dan ook nooit in een witte jurk te willen trouwen. Nee voor jou was dat te maagdelijk, en dan die sleep: never! En toch stond je daar, in een prachtige witte trouwjurk met sleep die sierlijk achter je aan schrijdde tijdens jouw loopje naar ‘het altaar’. Een sprookje, dat was het zeker!

Maar je hebt gelijk, de bruiloft is voorbij. Het Italiaanse sprookje is een hoofdstuk in de boeken geworden en nu hangt er een prachtige jurk die je waarschijnlijk nooit meer aantrekt aan een hangertje te hangen. Wat doe je met zo’n jurk? Als dochter zou ik het fantastisch vinden om de trouwjurk van mijn moeder te kunnen passen, maar mijn moeder heeft hem destijds aan stukken geknipt omdat ze de stof voor iets anders wilde gebruiken. Zonde! Bovendien weet ik dat jij geen kinderwens hebt, dus die dochter gaat er niet komen.

Wat doe je dan met zo’n jurk? Ik heb vriendinnen die hem op een pop hebben staan in de hoek van de kamer, sommigen lijsten hem in als kunstwerk aan de muur en anderen… die verkopen hem op Marktplaats. Wat ik nu altijd een geweldig concept heb gevonden is ‘Trash the dress‘. Nu de jurk gedragen is, kun je er in principe mee doen wat je wilt. Wat is er dan vetter dan een spectaculaire fotoshoot te houden in de jurk? In zee, in de modder, tijdens een verfgevecht.. en ga zo maar door. Het resultaat zal spectaculair zijn! En mocht je hem dan na de shoot alsnog willen verknippen, dan kan dat natuurlijk altijd nog!