Column Ladify || Tortelduiven op vakantie

Hi Eline, onlangs kwam jij terug van je eerste vakantie met je nieuwe “boy”. HOE WAS HET? Ik ben heel erg benieuwd. Natuurlijk heb ik jouw verhalen allemaal op “the gram” gevolgd, en het zag er fantastisch uit. De Filipijnen, wat moet het voor een mooi land zijn. Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar het staat zeker op de bucketlist.

Maar vertel, hoe was het nou om met je partner te reizen? Inmiddels ben ik al 6.5 jaar met mijn man samen. Als wij op reis zijn kennen we eigenlijk geen gênante momenten meer. En die gebeuren toch altijd wel op reis, vind je niet? Elkaar horen als je op de toilet zit, buikgriep krijgen door iets verkeerds eten of met pluizig haar en zonder make-up de dag door? Dat stoort mij niet meer, hem trouwens ook niet.

Maar was dit ook zo voor jullie als ‘kraakvers’ koppel? Waren er momenten die misschien wat ongemakkelijker waren doordat jullie nog niet zo lang samen zijn? Of voelde het helemaal vertrouwd en alsof jullie al sinds jaren bij elkaar zijn? En staat de volgende vakantie al op de planning?

Liefs,

Hi Val, het was FAN-TAS-TISCH! Wat hebben we een te gekke reis door de Filipijnen gemaakt! We hebben in zo’n korte tijd zoveel gezien, gedaan en meegemaakt. Drie weken vliegen op die manier voorbij. Voor je het weet zit je immers weer achter je bureau deze column te tikken.

Maar jij bent natuurlijk niet alleen benieuwd naar de Filipijnen, maar ook naar mijn reiservaring met mijn nieuwe liefde?! Ik zal je zeggen; het is me zeer goed bevallen! Het was natuurlijk even geleden dat ik met mijn verkering de wereld over ging op zoek naar avontuur, en het merendeel van mijn reizen heb ik alleen of met vrienden gemaakt. Toch vond ik het ontzettend bevrijdend om weer eens verliefd op reis te gaan!

Iedere avond tegen elkaar aankruipen, in elkaars armen naar de sterrenhemel kijken.. Need I say more? Als dat geen romantiek is. Maar natuurlijk gebeuren er op reis altijd dingen die je liever niet op de foto zet voor thuis. Zo belandden wij in een staartje van een cycloon, hing ik in een primitief verblijf in de bergen kotsend boven de wc en had mijn wederhelft de laatste week een buikvirus te pakken. Geen zaken voor op Instagram.

Maar ik moet zeggen, gênant/ongemakkelijk of niet, deze momenten hebben ons dichterbij elkaar gebracht. Je hebt immers alles voor de ander over, van wie je zoveel houdt, en maakt ook van de minder leuke momenten het beste. Zo bestelden we de laatste vier dagen vanwege de buikgriep iedere dag roomservice in plaats van uit eten te gaan. ‘Je mag ook alleen ergens gaan eten?’ Nee natuurlijk niet!

Als dat geen liefde is… 😉