Column Ladify || Sportschool of Fashion week?

Hoi Eline, ik heb me ondertussen weer ingeschreven bij een sportschool. Ik sport minstens 3 keer per week en in Haarlem ging ik dan ook naar een leuke kleine sportschool met familair sfeertje. Iedereen kende elkaar, er werden onderling grapjes uitgehaald en er was altijd wel taart voor iemands verjaardag.

Hoe groot was de shock dan ook toen ik voor het eerst mijn nieuwe sportschool instapte hier in Zwitserland. Niet alleen is deze sportschool 3x zo groot en veel moderner, ook de leden zijn, let’s say, anders. In Nederland boeide het niemand hoe jij eruit zag, maar hier in mijn nieuwe sportschool weet ik soms niet of mensen aan het sporten zijn of de plek gebruiken als catwalk voor de zoveelste ‘fashion week’. Vrouwen komen met make-up en “sleek hair”binnen, dragen matchende broekjes en topjes en presenteren hun billen in veel te strakke leggings. Bij de mannen is het niet anders. Zij wandelen vaak als Arnold Schwarzenegger de sportschool binnen in tank tops om hun (veel te) gespierde lichaam te showen.

Zelfs in de kleedkamer gaat het verder. Meiden gooien hun (echt) mooie dure lingerie op de grond zodat iedereen kan zien wat zij onder hun kleding dragen in plaats van het kluisje te gebruiken. Alles moet ‘geshowed’ worden. Maar Elien, je kent me, zo ben ik totaal niet! Ik sport in mijn shorts en niet matchende t-shirt en pieker er niet over om mijzelf op te maken voor mijn sportsessie.

Ik ben benieuwd, hoe zit dit in jouw sportschool?

Liefs,

Hi Val, wat goed dat je het sporten weer zo goed hebt opgepakt daar in Zwitserland! Niets zo fijn om in een goede conditie te zijn en sterke spieren te hebben. Je weerstand verbetert, je bent minder moe en niet onverdienstelijk; je ziet er ook nog gewoon eens lekker strak uit!

Mijn programma draait ook weer op volle toeren; ik ben regelmatig in de gym te vinden (check hier mijn workout). Maar nu ben ik vanwege mijn verhuizing recentelijk ook van sportschool veranderd, wat betekent dat ook ik een nieuwe ‘mini-maatschappij’ ben binnengestapt. Een wonderlijke wereld kan ik je vertellen!

In mijn vorige sportschool hangen geen spiegels aan de wand en zijn tops zonder mouwen niet toegestaan. Dit om zogenaamde ‘showpony praktijken’ tegen te gaan. Men komt hier echt om te sporten, inclusief zweet op het voorhoofd en rode tomaten hoofdjes. In mijn nieuwe sportschool wordt er ook gezweet, maar komt er toch een ander publiek.

Het zijn voornamelijk de mannen die in strakke shorts en tanktops hun spieren aan elkaar tentoonstellen op de grote apenrots die het krachthonk heet. De één nog strakker van de anabolen dan de ander, pompend aan de gewichten. De vrouwen zijn hier in de minderheid, lijken niet van de catwalk gelopen te zijn, maar eerder uit een Amsterdamse volkswijk. Kortom een heerlijk schouwspel om naar te kijken.

Nu vraag je je wellicht af wat ik als fashionista draag tijdens het sporten? Een fijne legging, dryfit top, maar bovenal een goede sportbeha. Het liefst zwart, want dat matcht altijd bij elkaar. Prima fitje, dat altijd goed gaat met mijn tomatenhoofd wanneer ik weer eens een uur naarstig mijn best heb gedaan om mijn spiermassa te vergroten. In beweging blijven en gezond leven, daar draait het uiteindelijk om, maar een goed outfitje waarin je je zelfverzekerd voelt kan hier wel bij helpen…