Column Ladify || Cadeaustress…

Hoi Eline, Sinterklaas is om de hoek, dus dat betekent ook kerst gauw voor de deur staat. En wat houdt dit in? Yes, veel eten, veel drinken en veel cadeaus… Elk jaar “the same procedure”: lijstje maken van wie allemaal een cadeautje van mij krijgt, ideeën verzamelen, lijstje aanvullen, budget indelen, naar winkels gaan en online surfing tot laat in de nacht.

Toen ik jonger was, vond ik dit helemaal tof en leuk om te doen en begon ik in oktober al met mijn cadeaulijst. Nu iets ouder (en wijzer, hehehe), kijk ik iets minder uit naar die cadeaustress. Mijn vrienden zijn op zo’n leeftijd dat ze alles wat zij wensen al hebben en als ze het niet hebben, dan kopen ze het meteen voor zichzelf. Op de vraag “heb je een wens voor kerst” krijg ik alleen maar “nee hoor, ik heb alles al” te horen. Dus hoe ouder ik en mijn vrienden worden, hoe moeilijker het wordt. Liever geen cadeau of een handgeschreven kaart, dan van die onnodige snuisterijen.

Om de cadeaustress dit jaar tegen te gaan heb ik in ieder geval met mijn broer en zusje afgesproken om elkaar niets te geven. Mijn mama, die krijgt wel een cadeau! Wat ik doe voor mijn vrienden laat ik nog even in het midden. Misschien heb jij tips voor mijn cadeaustress?

Liefs,

Cadeaustress.. wat leven we toch in een luxe wereld! Stress heb ik nooit echt om cadeaus. Eigenlijk alleen maar wanneer mensen mij vragen wat ik zelf zou willen hebben. Alleen al omdat ik het lastig vind om iets van een ander ’te wensen’, maar ook omdat ik op het moment van de vraag gewoon even niets weet te verzinnen. Daarom houd ik gedurende het jaar een lijstje bij van dingetjes die ik tegenkom en best een leuk cadeau voor mijzelf zou vinden. Zo sta ik met kerst, Sinterklaas en mijn verjaardag niet met een mond vol tanden en voorkom ik het in ontvangst moeten nemen van de zoveelste badset.

Cadeaus voor anderen verzinnen vind ik meestal niet zo’n probleem. Nu is het geven van cadeaus met kerst in onze familie ook geen traditie, dus alles wat er gegeven wordt is een extraatje. Bij ons stond Sinterklaas altijd centraal, waarvoor ieder jaar met de speelgoedwinkelgids hele cadeaulijsten in elkaar werden geknutseld. Toch vind ik het leuk om mijn familie rondom de kerst te verrassen met een kleinigheidje en dan zijn erg genoeg giftguides die je kunnen inspireren.

Vind je het met alle (online) inspiratie nog steeds lastig om iets te verzinnen? Check dan eens de website van Experiencegift. Hier bestel je giftcards waarmee je een beleving cadeau kunt doen. Materie vergaat, maar herinneringen blijven. De Flightgift giftcard die je mij gaf ligt hier ook nog op mij te wachten. Ik weet zeker dat dit cadeau bij gaat dragen aan een levenslange herinnering! Wanneer zal ik komen?