Column Ladify: alleen naar een bruiloft

Hi Val, het is bijna zover! Je gaat trouwen in het mooie Italië. Wat hebben we met z’n allen uitgekeken naar dit moment. Het vieren van de liefde onder de Italiaanse zon, hopelijk met heel veel Italiaanse wijn en lekkere pizza’s. Toch, als ik heel eerlijk ben, moest ik even slikken bij het horen over de ‘buitenlandse bruiloft’. Gezien ik al jaren geen vaste partner aan mijn zijde heb, komt het er eigenlijk altijd op neer dat ik alleen naar dit soort aangelegenheden moet. En dat is niet altijd een leuk vooruitzicht kan ik je vertellen.

Ik sprak mijn zorgen naar je uit en je reageerde heel begripvol. We kwamen zelfs overeen dat ik een vriendin – die jij inmiddels ook kent – mocht vragen mee te gaan als mijn plus één. Ontzettend fijn! Want een dagje alleen naar een bruiloft is nog wel te doen, maar een aantal dagen op een über romantische locatie vertoeven in je eentje met weinig mensen die je kent, is misschien niet het leukste wat er is.

Toch is dat wat het wordt. Want helaas blijkt mijn plus één uiteindelijk niet mee te kunnen. Daar sta ik dan weer, als de (gevoelsmatige) eeuwige vrijgezel. Maar inmiddels ben ik er helemaal OK mee en ik wil dat je dat weet. Want je hebt je best gedaan om mij in de weken naar de bruiloft toe bij zoveel mogelijk mensen te introduceren. Je hebt mij een mooie eervolle rol toebediend tijdens de dagen in Italië en me een confident boost gegeven. Want nee, het is echt waar. Ik heb geen date nodig om dit soort evenementen te overleven. Let’s party, very hard!

Hi Elien,

het is te gek! Net vierde ik mijn verloving, en nu ga ik over minder dan 2 weken trouwen! 3 dagen van de zon genieten, in een mooie ouderwetse Italiaanse villa met een grote tuin en een buitenzwembad. En natuurlijk met al mijn allerliefste mensen om mij heen! Jouw aanwezigheid mag hierbij natuurlijk niet ontbreken, jij bent immers een van mijn lievelingsmensen.

Of ik wist dat jij ernaar zou uitkijken, maar tegelijkertijd je ook zorgen zou maken over het hoe en wat? Ik had zo’n voorgevoel inderdaad. Want zoals jij zegt, zonder vaste partner is een bruiloft gewoon minder leuk. Vooral wanneer je de hele dag (of dagen) stelletjes om je heen hebt die in een soort van liefdesbubbel zitten. Want let’s be honest: niemand ontsnapt aan romantiek op een bruiloft en als je al zo lang single bent en ook graag een relatie zou willen, dan kan dat best eens steken.

Gelukkig vonden we een mooie oplossing: jij zou een vriendin meenemen als jouw plus één. Eind goed al goed, toch? Helaas niet, want jouw plus één kan niet meer komen. Ik belde jou meteen om een andere oplossing te vinden. Misschien iemand anders meenemen? Maar deze keer hoorde ik een zelfverzekerd “neen” van jou. “Ik kom alleen en ik ga er intens van genieten”, zei je en ik geloof je! De laatste paar maanden heb ik gezien hoe je zelfvertrouwen na een aantal flinke tegenslagen weer is gegroeid. Ik heb er geen twijfel over dat er een mooie, sterke en zelfverzekerde vriendin naar mijn bruiloft komt. Dus, let’s party, let’s hug, let’s spread love, voor iedereen, de singles en de stelletjes.