Column: Hoe (vaak) ga jij offline?

Tegenwoordig gaat alles razendsnel. Maar voor mij als hooggevoelig persoon is het regelmatig knap lastig om alle prikkels te verwerken. Ik voel daarom ook vaak dat mijn hoofd overbelast is. Mijn hoofd zit letterlijk vol zit. Herken je dit gevoel? Dan heb ik een paar tips die mij hierbij helpen:

  • Plan twee mail momenten in op een dag, bijvoorbeeld om 09.00u. en om 16.00u.  (als je werk dit toelaat natuurlijk)
  • Als je geconcentreerd wil werken, zet dan de vliegtuigmodus op je telefoon aan
  • Zet s’avonds na 21.00u. je telefoon op stil, voor een rustige avond. Je slaapt waarschijnlijk veel beter!
  • Leg je telefoon weg als je tijd doorbrengt met vrienden, familie of je lief
  • Ga offline als je op vakantie bent. Zo kom je echt tot rust!

column offline gaan

Offline gaan? Dapper van je!

Onze mobiele telefoon brengt ons veel. Het zal een middel blijven om mensen bij elkaar te brengen, maar toch denk ik dat er een periode aankomt waarop mensen weer meer behoefte hebben aan persoonlijk contact.

Ik denk er serieus over na om even een winterslaap te houden. Even één a twee maanden offline zijn, de focus leggen op mijn eigen plannen, vrienden en familie, zonder te weten wat de mensen die ik volg aan het doen zijn. Heerlijk lijkt mij dat.

In de kerstvakantie kondigde ik op Instastories aan dat ik even twee dagen offline zou zijn. Waarop een trouwe volger zei “Dapper van je!” Het leek alsof ik een keuze maakte die weinig mensen durfde te maken..