Column: DIT DATES Vind jouw Liefde

De liefde. Dit is en blijft een verhaal apart. Want waar kun je die vinden? Met deze zin opende eetbar DIT haar oproep op Facebook, om jezelf op te geven voor DIT DATES in Den Bosch. En aangezien ik mijn ridder of prins nog niet ben tegen gekomen, twijfelde ik geen moment en besloot er voor te gaan. Ik heb tenslotte niets te verliezen. Enthousiast begon ik mijn ideale man te omschrijven. Het was geen tekst van een half A-4tje maar kort gezegd: Een stoere man met een klein hartje…
 “Yes wij hebben iemand voor jou gevonden!“ stond er groot in de e-mail die ik vorige week ontving. en afgelopen woensdag was het dan zover. Mijn eerste blind date. Zonder zenuwen stap ik op de fiets en beginnen de eerste gedachtes door mijn hoofd te dwalen. Wat als hij niet komt?

Ik ben de eerste. Het restaurant is mooi ingericht, de kaarsjes branden en op de muur staat “Dit is een mooie dag om de liefde te vinden.”

Open en enthousiast wordt ik ontvangen. Ik maak een praatje aan de bar en de andere vrouwen lopen ook langzaam binnen. Met iets wat gespannen koppies bestellen sommige alvast een wijntje. De vrouwen staan in een groepje bij elkaar en bij elke man die binnen stapt, denken we “zou hij het zijn?“

Iedereen is er. De mannen worden eerst naar een tafeltje gebracht. Niet veel later hoor ik naar welk tafeltje ik mag lopen: “Linda, jouw date zit aan de derde tafel.“ De eerste minuten zijn meestal ongemakkelijk. Ik ben niet verlegen, maar tijdens het hoofdgerecht merk ik dat er geen vragen in mij opkomen.

Er vallen stiltes. Dit is geen goed teken.

Ik werp een blik naar de vrouwen die achter en naast mij zitten. Sommige koppels zijn zelfs al weg. Andere kiezen nog voor een dessert. Wij besluiten (gelukkig) allebei om thee te bestellen. Een duidelijk signaal dat we beide geen klik voelen.

Ondanks dat, hebben we lekker gegeten en gezellig gepraat. Op papier waren we een match maar in het echt niet. Toch stap ik met een goed gevoel op mijn fiets. Ik heb de liefde niet gevonden maar ik ben wel een ervaring rijker..