Column: de wondere wereld van het (internet) daten!

Zoals je de afgelopen maanden hebt kunnen lezen, ben ik aan het daten. Hieronder weer een mooie ervaring van een date! Deze keer was ik op date met een man die ook uit het Brabantse land komt. Dat moest wel gezellig worden, dacht ik…

De eerste indruk

We hadden afgesproken in de stad. Mijn eerste indruk van hem was wel goed, hij had een vriendelijk en open gezicht. Het was best lekker weer dus zijn we op het terras gaan zitten. Hij stak meteen van wal dat hij het wat moeilijk had op zijn werk. Hij werkte in de horeca en de band met zijn werkgever was niet altijd even goed. Ik kreeg een beetje het idee dat het hem nogal hoog zat dus zo geduldig als ik ben, heb ik hem even laten praten over zijn werk.

http://www.tipsonlinedating.nl/wp-content/uploads/2014/09/wanneer-je-ouders-gaan-daten.jpg

Een open boek…

Na een hele lange poos was hij (eindelijk) uitgepraat over zijn werk! Vervolgens begon hij over zijn moeder te praten. Zijn moeder was twee jaar geleden overleden en haar sterfdatum viel net in die week dat wij hadden afgesproken. Uiteraard hebben we hier uitgebreid over gesproken. Hij ging zo op in het verhaal dat hij er zelfs emotioneel van werd en begon te huilen… Nu ben ik de flauwste niet maar ik vond het toch wel heel bijzonder dat iemand op een eerste date zichzelf zo op die manier open stelt!

Hij vroeg me daarna of ik weleens op reis ging waarop ik antwoordde ja ik ben eens naar Amerika geweest….”oh ik ook ja ik ben daar en daar geweest” etc etc. Na 1 uur praten over deze reis begon hij te vertellen over zijn reis in Thailand. Hij benoemde alle plaatsen waar hij sliep en at, nadat ik hem allang had verteld dat ik nog nooit in Thailand was geweest!

Je kunt je voorstellen dat het niet heel leuk was om daar zolang naar te luisteren terwijl ik niets kende van wat hij vertelde.

Kletskous

Nadat hij 2 uur voluit gepraat had en ik welgeteld 3 zinnen had gezegd, maar vooral geknikt en beaamd hihi heb gezegd, heb ik voorgesteld om de date af te ronden en naar huis te gaan.

Ik kwam thuis en was helemaal bekaf! Hij was zo druk en praatte zoveel dat ik daarna meteen ben gaan slapen. Hij had nog een appje gestuurd om te vragen of ik goed was thuis gekomen met de fiets en dat hij het gezellig vond. Hij vroeg nog hoe ik de date had ervaren.

De volgende ochtend heb ik hem terug gestuurd dat ik het gezellig vond maar verder geen klik voelde en het daarbij wilde laten. Ik kreeg terug dat hij dat ook zo voelde maar wilde nog wel graag weten waar het dan aan lag, aan hem soms?

En ze leefden niet lang en gelukkig samen…