Cocktail ‘o clock: het recept voor Paloma

Deze week nodigde Mijenta Tequila ons uit voor een tasting én Mexicaans dinertje bij Fiona in Amsterdam. Samengevat: wat heeft het Mexicaanse drankje ons verrast! Het merk zet in op een duurzame productie waarbij rekening wordt gehouden met het land en de lokale bevolking. Zo’n shotje tequila smaakt dan toch nét iets lekkerder en heel anders dan je van tequila in de kroeg gewend bent. Tijdens de gezellige avond werden we niet alleen verrast met de rijke smaken van de drank, maar ook met bijzondere cocktails! Ter illustratie is het dan vandaag ook Cocktail ‘o clock met het recept voor Paloma.

El Dorado
Mijenta Tequila

Mijenta Tequila

Mijenta Tequila Blanco is een aromatische, complexe en zijdezachte tequila met lange afdronk en geurnoten van vanille, karamel, tropische fruit, kaneel en andere specerijen. Eenmaal in de mond komen honing, vanille, karamel, vers fruit en specerijen naar boven. Bovendien rijpt de Reposada zes maanden op Amerikaans en Frans eiken en Frans acacia waardoor de tequila een volle body krijgt en hints van bergamot, honing, gedroogd fruit, oranjebloesem en cacao. Dit proef je in de cocktail waarvan wij het geheime recept zullen delen!

Het recept voor Paloma

Hoewel velen tequila als shotje zullen kunnen, is het een heel mooi ingrediënt voor verschillende cocktails. Het recept voor Paloma viel bij ons in de smaak, dus hierbij de bereiding ervan!

  • 2 delen Mijenta Tequila Blanco
  • 0.25 ml limoensap
  • 0.25 ml stroop
  • Grapefruit soda
  • Dille of rozemarijn voor de garnering
  • Grapefruit voor de garnering

Bereiding

Voeg ijs, tequila, limoensap en stroop toe aan een cocktailshaker met ijs. Schud de inhoud van de mixer flink door elkaar. Schenk uit door een zeefje in een cocktailglas met ijs. Vul aan met de grapefruit soda en garneer met een schijfje grapefruit en wat kruiden. Cheers!