Cocktail ‘o Clock: het recept voor Blue Lagoon

De kleur van dit drankje alleen al maakt het verlangen naar een vakantie aan de tropische Carribische zee los. Want wie verlangt er zo nu en dan niet naar het lezen van een boekje onder een cabana met uitzicht op azuurblauw water met de zon op je bol? Breng een beetje van die Carribische vibes in huis met deze Cocktail ‘o Clock: het recept voor Blue Lagoon.

Blue Curaçao

Het basisingrediënt van de Blue Lagoon, en tevens de substantie die de cocktail zijn blauwe kleur geeft, is Blue Curaçao. Maar waar wordt deze drank nu eigenlijk van gemaakt? Er groeien immers geen azuurblauwe vruchten aan de bomen? Blue Curaçao werd in 1896 voor het eerst geproduceerd op – jawel – het eiland Curaçao. Destilleerderij Senior & Co, al jaren gevestigd in landhuis Chobolobo, bedacht de drank gemaakt van sinaasappelschillen. Van origine groeien er geen sinaasappelbomen op het eiland; deze werden in een ver verleden (i.e. 1527) door de Spanjaarden meegenomen. Helaas waren deze geïmporteerde bomen niet bestand tegen de tropische hitte en leverden enkel extreem bittere smaken op. In de jaren die volgden evalueerde de originele sinaasappelbomen van de Spanjaarden in de Lahara sinaasappelboom. De schil van de sinaasappel van díe boom resulteerde in een fijne geur en betere smaken. Uiteindelijk werd de schil verwerkt met alcoholdestilaat om Blue Curaçao te verkrijgen. Funny fact: de blauwe kleur is een kunstmatige toevoeging. De originele kleur van de drank is ‘kleurloos’.

Curaçao

Ingrediënten voor Blue Lagoon

Wat heb je nodig om in Carribische sferen terecht te komen met een Blue Lagoon in de hand? Zet onderstaande ingrediënten maar op jouw boodschappenlijstje:

  • 45 ml Blue Curaçao
  • 45 ml Vodka
  • 90 ml Sprite (of naar smaak)
  • Citroen
  • IJsblokjes
  • Martiniglas
  • Cocktailshaker

Bereiding

Vul de cocktailshaker met Blue Curaçao, Vodka, sap van een halve citroen en ijs. Shaken maar! Voeg vervolgens ook de Sprite toe, roer en schenk het drankje uit in een martini glas. Garneer jouw Blue Lagoon met een schijfje citroen on the side van het glas. Heb jij het recept voor Blue Lagoon gemaakt, tag ons dan vooral in jouw Instagram berichten en stories!

Meer cocktails? Je vindt ze hier.