Cocktail ‘o clock: het recept voor Bellini Gin

Vorige week dobberde onze Eline nog met een Bellini bootje over de Amsterdamse grachten, vandaag delen we het geheime recept van deze Italiaanse cocktailmakers. In Italië, waar de bellini voor het eerst tussen 1934 en 1948 geschonken werd in Harry’s Bar in Venetië, wordt hij vaak geserveerd met kleine aperitivo-gerechtjes. Maar de bekende oranje cocktail is een allemansvriend. De tintelfrisse Bellini, past als stijlvolle cocktail namelijk ook prima bij een brunch of lichte maaltijd, maar gaat ook goed bij gegrilde kip, Indiaas eten of visgerechten. Kortom: zinderende zoetigheid: het recept voor Bellini Gin.

Ready to serve

Cocktails zijn natuurlijk harstikke populair, maar ook best een gedoe om te maken. ‘Dat moet anders!’, moet barman Giancarlo Mancino hebben gedacht toen hij het merk Sei Bellissimi vroeg de handen ineen te slaan voor het maken van een verrassende ready to serve cocktailmix. Het resultaat: Bellini, een mix van perzikpuree van verse wilde perziken uit Trentino Alto Adige en delicate mousserende Moscatelwijn. Maar niet-alcoholdrinkers niet getreurd! Ook aan jullie is gedacht met de 0.0 versie van het overheerlijke zoete drankje dat ook nog eens halal is; de Belli’No.

Mix it up

Wil je de ready-to-serve cocktail toch nog iets spannender maken? Dan mix je hem met 1/3 Gin voor een extra spectaculair resultaat. Iets minder zoet, dus voor de niet-zo-zoetekauwen misschien nóg iets lekkerder!

het recept voor Bellini Gin.

  • 1/3 Gin
  • 2/3 Bellini
  • IJsblokjes
  • Bevroren blokjes perzik
  • Een basilicum blaadje ter garnering

Saluti!

Lees ook onze andere cocktailrecepten.