Cocktail hour: Amaretto Souer

Is het voor jou ook al even geleden dat je een cocktail hebt gedronken? Geen wonder, nu ook de cocktailbars al maanden zijn gesloten. Tijd om zelf aan de slag te gaan, want het maken van een lekkere cocktail hoeft niet ingewikkeld te zijn. It’s cocktail hour: Amaretto Souer. Fris, romig en vol van smaak! Hierbij het recept.

Ingrediënten

  • Amaretto (45 ml)
  • Citroensap (1/2 citroen)
  • Eiwit (van één ei)
  • Cocktailkers
  • IJs

Cocktail Hour! How to:

  1. Scheid het eiwit van de eierdooier en bewaar het eiwit.
  2. Vul een cocktailshaker met ijs.
  3. Voeg 45 ml Amaretto toe.
  4. Voeg het sap van een halve citroen toe.
  5. Als laatste gaat het eiwit bij de Amaretto en het citroensap;
  6. Shaken maar! Tot er een frostlaagje op de cocktailshaker ontstaat.
  7. Schenk de drank uit in een mooi tumbler glas en garneer het met een cocktailkers.
  8. Voilà, genieten!
Cocktail Hour

Cocktail hour! Welke cocktail maak jij het liefst? Nog een tip van Ladify: de Espresso Martini. Gegarandeerd succes!