Co van Kessel fietstour in Bangkok, niet te missen

Thailand is een populaire bestemming voor jonge backpackers en avontuurlijke levensgenieters. Voor de meesten begint een avontuur in Thailand in de hoofdstad Bangkok. Maar ook voor diegene die Bangkok als doorreishub gebruikt is een stop in deze wereldstad een echte must. Geniet er van je eerste echte goede Pad Thai, bezoek het enorme paleis én maak de beroemde en beruchte fietstour met de Nederlandse Co van Kessel, een Nederlands begrip in deze Aziatische metropool.

Nederlands bloed

Je zal wellicht een beetje raar staan te kijken als je op het kantoor van Co van Kessel binnen wandelt. Het lijkt wel alsof je in Nederland beland bent! Reizigers uit ons koude kikkerland (en ook daarbuiten) weten de van origine Nederlandse touroperater maar al te goed te vinden. Ruim 30 jaar geleden startte Co zijn bedrijf met een aantal fietstochtjes door Bangkok. Omdat de metropool in de jaren die volgden zo snel moderniseerde en veranderde, bleef er uiteindelijk niet heel veel van het authentieke Thailand meer te ontdekken. Daar bracht Co van Kessel verandering in door fietstochten uit te zetten in en rondom Bangkok om zowel het moderne als het authentieke leven in Bangkok te tonen. Waar Co eerst nog in z’n eentje op de fiets stapten, zijn er inmiddels tientallen mensen die voor zijn nalatenschap werken (hij overleed in 2012). Dagelijks gaan er hele groepen op pad onder begeleiding van een lokale gids. Wij snappen wel waarom!

Eindeloze tochten

Ze zijn van heinde en ver te herkennen, die gele fietsen van Co van Kessel. Toch fietsen ze niet allemaal dezelfde richting op, want Co van Kessel biedt verschillende fietstochten door de Aziatische metropool aan. En er wordt lang niet alleen maar meer gefietst. Er zijn ook wandeltochten langs verschillende highlights en boottochtjes over de Chao Praya River. Desalniettemin is een echte aanrader toch wel om voor een combinatie van fietsen en varen (of zelfs de trein) te kiezen. In 5 of 9 uur ontdek je dan ook een hele nieuwe wereld op een originele manier.

Co van Kessel
©Eline Heeres

Op de fiets

Wanneer je een dag op een fiets zit moet je natuurlijk wel lekker zitten. Je hebt dan ook de keuze uit een mountainbike of een stadsfiets. Na een korte uitleg van de gids met daar bijzondere aandacht voor de veiligheidsinstructies (fietsen in Bangkok is toch echt anders dan in Nederland!) is het tijd om te vertrekken voor een ontdekkingstocht langs foodmarkets, Chinatown, tempels, bananenplantages en ga zo maar door. Onderweg proef je van de meest smakelijke Thaise lekkernijen en is er genoeg ruimte om foto’s te maken.

Boeken

Ga jij naar Bangkok? Zet deze activiteit dan zeker op jouw bucketlist. Prijzen variëren van zo’n € 20 tot € 65. Inmiddels biedt Co van Kessel ook in het populaire Chiang Mai fietstochten aan. Boek vooral op tijd, je wilt jouw kans op deze ervaring niet mislopen natuurlijk!

www.covankessel.com