Citytrip : Madrid deel 2

Vorige week kon je mijn eerste deel in Madrid lezen. Vandaag geef ik jullie graag nog meer tips over waar je het beste kunt eten in deze geweldige stad!

Madrid deel 2

Madrid heeft naast prachtige bezienswaardigheden ook een hele leuke winkels! Deze vind je o.a. in de Grand Via. Van prachtige jurken, hebbedingetjes voor thuis tot de luxere merken. Je vindt het in Madrid!

Tapas

Tapas is niet alleen in Madrid maar in heel Spanje een begrip. Spanjaarden zijn gewend om kleine porties te eten en dit kan de hele avond duren. Ze eten niet zoals wij gewend zijn om 18.00 uur maar gaan rond 20.00 uur heel rustig naar een restaurant, drinken eerst wat, eten een kleine tapa en richten zich daarna pas op tapas. Het kan dus goed zijn dat je pas om 01.30 uur van tafel rolt! I like!

Wij zijn in Spanje gaan eten bij het onlangs geopende Platea. Een vrij toeristische plek waar ook veel locals zich graag bevinden. Platea is een oud theater omgebouwd tot soort van grote ontmoetingsplaats met veel eten en drinken. Ook wordt er live muziek gespeeld en zagen we zelfs een danseres die acrobatische oefeningen deed in een hoepel.

Je kiest je plek uit en bestelt wat te drinken. Vervolgens loop je het gebouw rond en vind je overal verschillende soorten tapas. Van hammen, geitenkaasjes tot salades, alles is er! Warm en koud! Super lekker eten in een heel bijzondere omgeving. Echt een aanrader.

Lateral

Een bekende naam van een restaurant keten in Spanje is Lateral. Je vindt diverse restaurants van Lateral in Madrid en 1 restaurant in Barcelona. Een heel populair restaurant onder Spanjaarden. Fijne sfeer en goede bediening! De tapas is ook hier erg lekker en vers. Let op, het kan erg druk zijn dus het kan even duren voor je een tafel hebt.

Lateral

Carmencita Bar

Gelegen in de rustige straat Malasaña, vind je Carmencita Bar. Deze bar is allesbehalve gewoon. Reserveren is een must en je kunt van geluk spreken als je donderdag reserveert en er is dat weekend nog plek… Waarom het zo bijzonder is? Het is klein, relaxed en ze serveren de beste brunch in Madrid mét mimosa. Mimosa is een drankje van champagne gecombineerd met sinaasappelsap. Super lekker en helemaal lekker na een brakke zondagochtend.

De brunch menu’s zijn enorm en bevatten Eggs Benedict met Hollandaise saus op brood. Je kunt kiezen of je je eieren wilt met avocado, zalm of spek, gebakken aardappelen of rösti driehoekjes én als toetje krijg je het dessert van de dag. In ons geval was dit een super lekkere cheesecake. Bij dit alles krijg je ook nog koffie en de beroemde mimosa.