Citytrip : Madrid deel 1

Vorige maand was ik op bezoek bij een vriendin in Madrid. Ik was nog nooit in Madrid geweest en had me expres van te voren 0 ingelezen. Ik doe dat namelijk normaal altijd wel maar wilde me laten verassen! Graag wil ik mijn tips met jullie delen.

Citytrip : Madrid deel 1

Madrid is de hoofdstad en grootste stad van Spanje. Met een inwonersaantal van 3,1 miljoen kun je Madrid oprecht groot noemen… Een stad zie je het beste door de ogen van een local en dus had ik veel geluk :).

Van te voren had mijn vriendin een ”free tour” geboekt via deze website. Je ziet in ruim 2,5 uur o.a. Plaza Mayor, Plaza de Puerta Cerrada en Catedral de Almudena. Tijdens de tour werd door onze gids alles verteld over de stad, de geschiedenis en kregen we zelfs een basisles Flamenco.

Uiteraard moet je als je in Madrid bent een bezoek brengen aan Museo Del Prado. Je vindt hier o.a. schilderijen van de Nederlandse schilders Rembrandt, Rubens en Jeroen Bosch. Van 18.00 tot 20.00 uur bezoek je Del Prado gratis. Je moet alleen wel 40 minuten in de rij staan. Maar goed als het zonnetje fijn schijnt is dat helemaal geen straf ;).

Eten en drinken

Na onze stadstour aten we bij een local tentje op Plaza Mayor een heerlijk broodje calamaris! Een must do als je in Madrid bent.

Voor de beste churros ga je naar Chocolatería San Ginés en bestel je je portie churros. Je krijgt deze vervolgens met de beste chocoladesaus ever en kan je churros hierin gaan dippen. Super super lekker!

Madrid

Dansen doe je het beste op het dakterras van Azotea del Círculo de Bellas Artes onder het genot van een Tinto De Verano (soort van sangria) en een prachtig uitzicht over de hele stad. Aan de linkerkant van het dakterras heb je sowieso het beste zicht op het Metropolis.

Lees de volgende keer deel 2 van mijn citytrip in Madrid.