Cheat Cheesecake met Tony’s Chocolonely en Oreo

Tweede Paasdag was dan eindelijk daar: wij hebben de veelbesproken paasbrunch gevierd met de schoonfamilie. De benodigde hapjes en drankjes werden vooraf verdeeld onder de verschillende huishoudens (heerlijk, die kneuterigheid), want voor deze dag moesten we echt zelf ‘An Die Arbeit’. Dat was wel een grote contradictie van Eerste Paasdag met de eigen familie, waar ik mijzelf liet vertroetelen met roze prosecco en té dik belegde scones met clotted cream in een restaurantje. Maar, deze new-born bak-ster laat zich niet uit het veld ruimen en ging enthousiast aan de slag. And ofcourse, ik zou mezelf niet wezen, moest en zou ik nog iets extra’s bakken, waarvan de rest geen weet had. Met een beetje hulp van mijn collega kwam ik op het volgende idee: een Tony’s Chocolonely Oreo cheesecake. Sounds like heaven, right? Dat wilde ik wel eens uitproberen!  

Het recept komt van JAN Magazine en ik kan jullie verklappen: hij is fantastisch. En wat al helemaal top aan dit taartje is: het is een welbekende ‘no bake cheesecake’! Zijn jullie al nieuwsgierig geworden?  

No Bake Cheesecake met Tony's Chocolonely en Oreo

Ingrediënten Tony’s Chocolonely Oreo cheesecake: 

  • 2 rollen Oreo koekjes 
  • 100 gram roomboter 
  • 300 ml slagroom 
  • 400 gram Monchou (ja, dat zijn echt 4 pakjes) 
  • 2 repen Tony’s Chocolonely karamel-zeezout 
  • 3 blaadjes gelatine 

Recept No Bake cheesecake

Bekleed een springvorm met een diameter van 18 centimeter met bakpapier. 

Verkruimel de Oreo koekjes (houd ongeveer 5 koekjes achter voor de versiering) in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? No worries! Doe de koekjes in een plastic zak en sla er op – met bijvoorbeeld een koekenpan – totdat ze zijn verkruimeld. Zorgwel voor een stevige plastic zak, voordat bij de eerste slag de Oreo’s door de keuken vliegen.

Laat de roomboter smelten en giet dit vervolgens bij de verkruimelde Oreo koekjes. Meng nog even goed door elkaar. Doe het Oreo-botermengsel vervolgens in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit wordt de bodem. Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem hard worden. 

Laat 1,5 reep Tony’s Chocolonely au bain-marie smelten. Klop ondertussen de slagroom tot net-niet stijf. Voeg de pakjes Mon Chou toe en mix nog even goed door elkaar. Voeg vervolgens nog de gesmolten chocolade toe.  

Week 3 blaadjes gelatine* en meng het met een scheutje kokend water zodat het smelt. Roer dit door het slagroom mengsel.  

Giet het gehele slagroom mengsel over de bodem in de springvorm en laat dit 3 uur opstijven in de koelkast. Versier kort voor presentatie de cheesecake met de achtergehouden Oreo koekjes en Tony Chocolonely. 

No Bake Cheesecake met Tony's Chocolonely en Oreo

*Ben je veganistisch? Vervang dan de gelatine door 5 gram agar-agarpoeder. Meng dit met een scheutje kokend water en voeg toe aan het slagroom mengsel. 

Dit noemen wij nou een makkelijk recept, zonder al te veel poespas! En ook niet geheel onbelangrijk: deze taart kan gemakkelijk 16 personen een voldaan gevoel geven voor de rest van de ochtend/middag. Eet smakelijk! 

No Bake Cheesecake met Tony's Chocolonely en Oreo