Capsule Studio Amsterdam zet onze eigen Eline in de spotlight voor International Women’s Day 2022

Of Eline een dagje in de watten wilde worden gelegd tijdens een glamorous fotoshoot in Amsterdam? Daar hoefde onze hoofdredactrice geen seconde over na te denken, natuurlijk! In yoga kleding en zonder make-up vertrok ze op de fiets naar de showroom van het merk aan de Rigakade 10 in Amsterdam. Samen met nog vier andere dames werd ze op de foto gezet in een power suit van Capsule Studio en bespraken zij wat ‘power’ voor hen precies betekent.

Power dressing

Wanneer je over power dressing spreekt, denken velen toch aan het dragen van een goed gesneden broekpak. ‘Powerdressing betekent voor mij het dragen van een outfit die jou krachtig laat voelen. Maar powerdressing is ook het gebruik van kleding om een bepaald ‘gezag’ uit te stralen. We hebben associaties met bepaalde kledingstukken, waarmee je je outfit kunt afstemmen op het doel dat je wilt bereiken. Het vrouwenpak is hier zeker een goed voorbeeld van en dan is er nu ook nog eens een mooie duurzame variant!’, aldus Eline. En zij is niet de enige die er zo over denkt, ook Susan – mode journalist – is groot fan van het damespak. Zeker aan het begin van haar carrière droeg ze het damespak om extra autoriteit uit te stralen.

Capsule Studio Amsterdam - Eline Heeres
Capsule Studio Amsterdam - Eline Heeres

Krachtige boegbeelden

Nog een deelnemer aan de shoot is Sabine (26). Ze is een echte dame met pit die haar stem laat horen als lid van GroenLinks. Zij draagt vaak een power suit om een statement te maken: ‘Een wit pak is een symbool voor women empowerment en vrouwelijk politiek leiderschap. Kamala Harris en Alexandria Ocasio-Cortez droegen het witte pak om een punt te maken, en zo treed ik in hun voetsporen’. Alle aanwezige vrouwen laten zich maar al te graag inspireren door andere krachtige boegbeelden. Van Eva Jinek tot collega’s en van oma’s tot influencers. ‘We zijn eigenlijk allemaal krachtige vrouwen’, voegt Sabine nog aan de discussie toe en daar geven we haar gelijk in.

Duurzaam statement

Met de deelname aan de shoot, maken de vrouwen ook nog eens een statement voor duurzame fashion. Het modelabel heeft duurzaamheid immers hoog in het vaandel staan en legt met haar beperkte capsule collecties dan ook de grootst mogelijke nadruk op aandacht voor mens en milieu. Het merk staat bekend om zijn power suits, maar heeft ook een capsule collectie bestaande uit comfortable cosy suits. Het leuke is dat je alle collecties met elkaar kunt combineren. Dat is pas lekker duurzaam!

Capsule Studio Amsterdam - PWRVRWN

International Women’s Day

De internationale dag van de vrouw viert de kracht van al onze Ladies. En die kracht komt in alle vormen als we het deze powervrouwen vragen. ‘Voor mij is er niet één manier om ‘krachtig’ te omschrijven. Kracht straalt van het feit dat iemand zijn eigen weg durft te gaan, maar ook van de belangeloze hulp die iemand anderen geeft. Krachtig is jezelf durven zijn, ongeacht wat anderen denken. Het is durven je idealen uit te spreken, ook al is de massa het er niet mee eens. Maar kracht zit voor mij ook in empathie voor anderen; en kunnen zien dat iedereen in wezen hetzelfde is. In iedereen zit kracht’, aldus Eline. En ook Sabine heeft een duidelijk visie op de kracht van vrouwen: ‘Ik denk dat kracht voor mij gelijk staat aan vertrouwen in wie je bent, wat je doet en dat je dat uitstraalt. Je voelt je niet beperkt door anderen of verwachtingen. Eigen keuzes durven maken, dat is voor mij kracht.’

Een prachtige shoot en gesprek met vier powervrouwen met dank aan Capsule Studio Amsterdam. Laten we vandaag samen de dag van de vrouw vieren, Happy International Women’s Day!