Deze brunch recepten mogen met Pasen niet ontbreken!

Voor het eerst organiseren wij deze Pasen een paasbrunch bij ons thuis. Dat bekent dat we dit jaar niet zomaar hoeven aan te schuiven, maar de keuken in moeten! Tijd om op zoek te gaan naar de lekkerste paasbrunch recepten. Oftewel: tijd om mijn beste vriend (op recepten-vlak) in te schakelen: Allerhande. Mijn favoriete website om bak- en kookinspiratie op te doen. Aangezien ik waarschijnlijk niet de enige ben die een paasbrunch moet voorbereiden, deel ik de lekkerste brunch bakrecepten met jullie.

Brunch recepten: zoet

Uiteraard begin ik met de zoete recepten, mijn favorieten. Ik had nog wat gerechten op mijn to-bake-list staan, die ik voor de paasbrunch wil gaan maken. Een goed excuus toch!?

1. Scones

Geen poespas: scones net clotted cream en aardbeien jam, zoals ze het lekkers zijn!Lemon Scones

2. Cinamon rolls

Ik ging opzoek naar een recept voor cinamon rolls, maar kwam toen op Allerhande een recept tegen voor noten-rozijnenrozet.

cinamon rolls - brunch recepten

3. Cake in eierdopje

Deze cakejes zijn alleen al leuk om de brunchtafel mee aan te kleden! En daarbij is het recept super simpel. Maak een cakebeslag en vul de eierdopjes. Je kunt de cakejes vullen met van alles: van Nutella tot aardbeienjam.

cake in eierdopje
Paasbrunch recepten: hartig

1. Crackers

De eerste crackers die ik maakte kwamen uit het Powerfood boek van Rens Kroes. Sindsdien blijft mijn vriend vragen wanneer ik weer homemade crackers maak. Voor de paasbrunch ga ik deze proberen: crackers met lijnzaad en pompoenpitten.

crackers-allerhande

2. Brabantse worstenbroodjes

Ook zno’ bucketlist dingetje, als het om te bakken producten gaat: Brabantse worstenbroodjes.

brabants worstenbrood

3. Breekbrood of broodkrans

Gewone (afbak)broodjes zijn saai en vaak ook te groot, wanneer er een tafel vol lekkers voor je staat en je alles wil proeven. Een afbreekbrood is de oplossing. Je ziet ze in elke supermarkt liggen, maar zelf maken is veel leuker! Een broodkrans is trouwens ook leuk, zoals deze met caprese variant.

broodkrans-caprese

Wat zijn jouw favoriete brunch recepten?ย